Sidor

lördag 1 december 2012

Kul fredagskväll...

Jag skrev ett blogginlägg om vår fredagskväll redan igår på Iphonen, men det vägrar laddas upp, så nu får jag skriva en gång till vad som hände igår... Kanske kommer det ett liknande inlägg upp någon gång under dagen, men då vet ni varför.

Igår var alltså Älsklingen och jag i Veddige för att hämta en lastbil som stod på verkstad för att köra vidare till Fritsla där vi skulle hämta min nye traktor. Anledningen till verkstadsbesöket var byte av kompressor och när Älsklingen tog bilen så var det lite svårt att få upp luften ordentligt, men det funkade att köra så vi chansade och körde mot Fritsla.

Vi hade inte långt kvar när den började varna för att luften var slut, vilket normalt innebär att bromsarna slår till, dock gick det att köra ändå så vi fortsatte i hopp om att komma fram till traktorförsäljaren som även hade verkstad och tillgång till verktyg. Vi kom inte fram, utan ca 2 km från traktorstället slutat gasen att fungera. Luften var slut på lastbilen och det gick inte att göra mycket annat än att låta den stå och gå.

Vi ringde traktorförsäljaren som kom ut med verktyg och ljus (vi hade såklart inget sådant med oss). Älsklingen kontaktade även verkstadskillen som hade fixat med bilen under dagen och han sa vad de kunde prova att göra i väntan på att han skulle komma dit.

Älsklingen och traktorförsäljaren låg under lastbilen och skruvade utan att det blev bättre. Selma och jag satt i värmen i bilen och tittade på. Till sist kom verkstadskillen och skruvade och då verkade det som att allt funkade. Men för säkerhets skull följde han med och hjälpte till att lasta traktorn medan jag skickade över pengarna och skrev på ägarbytespappren.

Sedan blev det en något spänd resa hemåt. Skulle det hålla eller inte? Men det gick som tur var vägen och vi kom hem, fick lastat av traktorn och kört hem lastbilen.

Kl 21:00 kom jag ut i stallet och kunde börja mocka åt mina stackars hästar som förmodligen kände sig väldigt övergivna. 21:45 var jag klar och inne i huset igen. Då var jag så trött så jag bara tog en snabb ducsh, gick och lade mig och somnade gott till en bok.

Men nu står traktorn på gården och jag kan äntligen flytta på saker och greja! Så jäkla gött med en lastare och med en traktor till så att man slipper koppla av skogskärran varje gång man behöver göra något! Så nu är jag nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar