Sidor

måndag 31 december 2012

Årets sista ridtur!

Regnet har öst ner mest hela dan idag, just nu är det faktiskt uppehåll, men det är nog tillfälligt. Vi inledde dagen med att beställa ny dörr till traktorn och åka in en sväng till Varberg för att bl.a. köpa slangkoppling till kranen i stallet.

När vi kom hem igen drog jag på mig ridkläderna och gick ut och gjorde i ordning Pelle. Jag började med att klippa hans enorma man. Den var både lång och riktigt riktigt tjock. Jag orkade dock inte tunna ut den, utan bara klippte. Jag förstår inte hur en häst kan få så tjock man!

Jag red bort till ridhuset, på vägen tyckte Pelle att vi skulle gå åt ett annat håll (han visste väl vad som väntade), men jag lyckades övertala honom om att vi skulle dit jag ville. När vi till sist kom till ridhuset var där två andra hästar som reds och då blev Pelle lite spänd. Det kändes som att sitta på en bomb som bara väntar på att få explodera.

Bomben exploderade aldrig, istället var Pelle riktigt fin att rida. Inte så stel som han brukar vara, han gick fint i formen (för att vara honom) och han hade till och med framåtbjudning. Så det var riktigt kul att rida honom. Han blev inte trött heller. Det blev en hel del arbete både i trav och galopp utan att han lade av, så jag passade på att rida lite mer när han ändå var på det goda humöret.

Jag valde att gå hem, eftersom han var såpass spänd som han var och det frustades och pustades hela vägen hem för olika "farliga" saker i blåsten. Men annars var jag mycket nöjd med honom idag!

När jag kom hem hade det alltså slutat regna så jag släppte ut hästarna igen, de var dock inte alls intresserade av att vara ute så jag fick schasa ut dem. Tycker gott att de kan vara ute så länge som möjligt idag, så att det blir mindre att mocka imorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar