Sidor

söndag 28 februari 2021

Skrittrunda i dimma

Tänk att denna söndag slutade som den började, med tjock dimma! När jag red Kalle till ridhuset i förmiddags var det helt tjockt. Men sedan lättade dimman och medan jag körde i några lass ved var det så soligt och fint och i princip helt vindstilla.

Jag fick äntligen fixat i ordning hästarnas lunchhage också. De hade ju gjort plockepinn av den när det var kallt, så eftersom det var tjäle var det ju omöjligt att få dit nya stängselstolpar. Och svårt att få bort de stolpar som hade gått av långt ner eftersom de satt fast i tjälen.

Men idag fick jag alltså fixat det, så gött! Nu behöver jag inte tänka på det om dagarna. Jag har ju så lätt för att glömma av att ge dem det där lunchhöet!

När jag var klar med det gick jag och hämtade Bosse för att skritta honom en runda. Han och de andra stod längst bort i hagen och skalade träd. Körsbärsträd verkar vara favoriten och tyvärr har de inte gett sig på hasseln än. Det hade varit nice annars och bli av med den.

Trädskalarna
Som synes på bilden sken solen vid det laget och jag såg fram emot en mysig kvällsrunda, klockan var ändå strax efter fyra.

Men när jag hade gjort i ordning Bosse och kom ut så började den jäkla dimman dra in igen. Solen höll emot ett tag, men det blev snart riktigt tjockt. Och så jäkla kallt! Fy vad jag frös! Det hade varit gött att ha på sig vinterjackan!

Vi skrittade upp i vår skog först och sedan Skattagårdsskogen. Han var väldigt pigg idag också och ville trava. De travsteg han tog kändes fräscha i alla fall, så det var ju bra!

Vi red runt i grushålan också så att han fick lite variation och lite backar. Han traskade på bra hela vägen och verkade vara nöjd med att få komma ut även om han tyckte att det var fel gångart för det mesta.

Sol och dimma


Det börjar tjockna


Riktigt tjockt!

Det var det sista för denna februari. Imorgon är det mars och en ny härlig månad väntar. Jag hoppas på vårvärme, framför allt att det inte är minusgrader på nätterna, och att det snart går att rida i paddocken. Jag hoppas att Bosse håller sig fräsch och att Kalle börjar jobba ännu mer med mig. Nu vill jag faktiskt komma igång med hoppningen på honom, det hade varit så kul!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar