Sidor

lördag 6 mars 2021

Första veckan i mars

Då har mars månad kommit igång och tyvärr har det nu börjat bli kallt igen och alla förhoppningar om att få igång paddocken den närmaste tiden har grusats av kalla nätter med 9,5 minus som kallast igår morse. Prognosen framåt ser inte alltför kul ut heller med fortsatta minusgrader på nätterna och regn och snö kommande vecka. Men men, våren kommer, det är bara till att försöka samla ihop lite mer tålamod...

Det har faktiskt varit en rätt händelserik vecka, framför allt hände det mycket saker i tisdags. Jag hade en grävare här som fixade en dränering på en åker som hade gått sönder och skapat ett stort hål där det tryckte upp vatten. När han ändå var på plats grävde han två hål till plintar som vi ska gjuta för belysningsstolparna i paddocken och så grävde han också ett dike för elkabelslangen.

Tyvärr var vi lite snabba med att börja gräva, för under veckan han dialogen med elektrikern slutat med att vi kör två stolpar på motsvarande långsida också för att försäkra mig om att jag får ett ljus som faktiskt är så bra att jag kommer att kunna använda det. Jag tänkte helt enkelt kopiera det som min förra hovslagare gjorde i sin paddock, vilket blev jäkligt bra. Så nu är jag inte helt säker på att plinthålen är på rätt ställe, men det är ju rätt enkelt att åtgärda med en grävmaskin. Ibland ska man hejda sig innan man börjar greja, men det är ju lätt att säga efteråt. Det viktiga är i alla fall att jag får ett bra ljus i min paddock som jag kan använda!

I tisdags kom också en leverans med spånpellets från Scandbio. Jag tyckte de hade bäst pris och de hade också väldigt snabb leverans. Jag beställde förra onsdagen och fick alltså leveransen på tisdagen. Så nu är det säkrat resten av året i alla fall. Så gött!

I övrigt så har veckan bestått av ett par skrittpass med Bosse. Han är fortsatt pigg och fräsch och jag kan inte känna någon hälta när han tar några travsteg. Kotan är kall och torr, men igår kom han in med en bula på höger bakkota istället. En hård bula. Jag blir inte klok på vad den hästen lyckas med! Kan han inte bara hålla sig frisk???

I alla fall så får han fortsätta skritta något pass till och sedan ska jag lägga in några kortare travsträckor för att se så att han inte reagerar negativt på det i något ben och sedan blir det lite galopp och så hoppas jag att jag kan rida honom som vanligt igen ganska snart.

Hästarna har fortsatt med sitt trädbarkande i veckan och nu börjar faktiskt hagen torka upp ordentligt så jag slipper lägga tid på att spola hovar, så gött!

En annan sak som hände i veckan var att en kväll när jag kom ut i stallet och skulle ge hästarna natthö så hade en sparvhök kommit in. Den flög runt och ville inte hitta ut. Selma var med och hon började jaga den stackaren. Då satte den sig på först Bosses rygg och sedan Kalles. De tog det hela med ro, tyckte dock att det var lite märkligt att det flög runt en fågel runt öronen på dem:). Jag blev tvungen att släcka i stallet och öppna alla dörrar för att få den att flyga ut, men ut kom den till sist, stackaren! Men det var rätt häftigt att få se en sparvhök på så nära håll!

Jag har också utmanat mig själv när det gäller mat denna vecka. De hade jättefin ungnötlever på Lillegården så jag köpte lite grann. Jag har inte ätit lever sedan jag var liten och har lite dåliga minnen av det, men jag tänkte att det är hög tid att testa. Magnus älskar ju lever, så han skulle bli nöjd i alla fall.

Jag gjorde en levergryta med bacon och champinjoner för att få lite andra smaker än lever, men nä, det var inte direkt någon hit tyckte jag. Alltså det var inte direkt äckligt, men det var svårätet. Jag tyckte att det bara smakade kryddpeppar och konsistensen på levern är ju lite speciell. Så jag åt två bitar sedan var jag nöjd och fixade annat käk istället.  Men det kanske går att vänja sig. Magnus blev i alla fall supernöjd och har pratat om den där levergrytan hela veckan!

Nu är det helg igen och jag ser fram emot lite ridning, lite borstning och kanske en promenad med Pelle, långpromenad med hundarna och allt annat som helgerna brukar bjuda på!


Kalle spanar in mig och hundarna på promenad


Bosse och Pelle fortsätter med trädbarkandet


Levergryta


Sparvhök i stallet


Redo för pelletsleverans



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar