Sidor

onsdag 31 mars 2021

Bus i ridhuset

Idag gick jag upp tidigt, gav hästarna hö inne och begav mig sedan till Gekås. Jag var där när de öppnade kl 7 och var helt ensam på hästavdelningen. Jag var ute efter boots till Kalle, men tyvärr var utbudet under all kritik. Jag ville ha gamla hederliga gummiboots, men det fanns bara i small och medium samt XXL. Och resten var mest blingbling och konstiga färger, typ rosa.

Men jag fick köpt två par svarta med lite fluff på och jag funderade på hur lång tid det skulle ta för honom att käka upp dem.

Redan när han fick på dem började han att bita på dem och när jag kom ut för att hämta honom på eftermiddagen var den ena borta och den andra halvtrasig.

Nya boots


Det som fanns kvar vid kl 14

Jaja, skorna satt i alla fall som de skulle. Jag borstade honom och gjorde i ordning honom och tog på honom tränset och sedan traskade vi iväg till ridhuset. Han var lite tittig på vägen, många saker att hålla reda på så som får, kossor och bondgårdar.

Men väl i ridhuset var han lugn som en filbunke och jag fick jaga på honom en hel del innan han började springa runt i trav. Han rörde sig fint och han hoppade lite över bommar och trixade, men kom snart tillbaka till mig för lite gosestund.

Jag flyttade hans bakben och gjorde TRT-övningar utan rep, vilket gick alldeles utmärkt. Han är väldigt följsam och vet precis vad jag menar. Vi lekte lite följa John och han traskade lugnt bakom mig. Jag försökte få honom att trava genom att själv springa (haltandes) men han bara skrittade på. Så söt!

Det var verkligen mysigt att ha honom lös, det blir en häftig connection vi får och jag känner att vi bygger vår relation mer och mer, så kul!

Han vill ju ändå komma fram till mig och vara hos mig när han sprungit runt lite. Det blev galopp också och han sprang på en åtta och gjorde perfekta galoppombyten. Så himla fin!
Min fine Kallis!


När vi lekte följa John

Vi var väl där i 20 minuter kanske innan jag plockade upp grimskaftet igen och vi traskade hemåt. Han var så lugn och fin efter att ha fått busa loss lite, det gjorde nog honom gott!

Min fot kändes ok också, jag kunde som sagt faktiskt springa lite grann. Så härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar