Sidor

måndag 15 mars 2021

Omväxlande vecka

Jaha, då har ännu en vecka passerat, den tionde detta år! Och det har varit en minst sagt omväxlande vecka på många fronter!

I måndags vilade alla hästar så jag körde lite TRT-träning med Kalle och Bosse och så fick Pelle lite omvårdnad också. Jag klippte hans man som har vuxit hämningslöst det senaste. Han såg mer ut som en travare än ridhäst! Dessutom skrapade jag bort en massa päls, han är ju inne i värsta pälsfällningsperioden nu och all päls ska bort. Han tyckte nog att det var mysigt att bli lite ompysslad! jag körde även lite TRT med honom. Han fattade konceptet direkt, det var som om han hade gjort det tidigare... Men en mysig måndag blev det i alla fall!

Pelles långa man före...


..efter


Pälshög!

I tisdags var jag i ridhuset med Kalle. Tränade ställning och böjning samt flytt av bakdel på volt. Han blir bättre och bättre, men vi har mycket jobb kvar. Framför allt går det bra i skritten, men jag kommer åt honom mer och mer i traven också. Högergaloppen blir mer och mer balanserad, vilket är kul!

I onsdags fick Bosse komma ut på uteritt. Han fick trava lite mer, han ville galoppera, men det fick han inte än. Jag är noga med att känna på hans bakkotor så att de inte svullnar upp, men det verkade som om han tar arbetet bra nu. Han var väldigt pigg och fräsch i alla fall och jag kunde inte känna något tecken på hälta, vilket är väldigt positivt.

Däremot var det lite upprört i hagen när jag tog in dem. De ville först inte gå in alls och stod och spanade mot Rolfstorpshållet som om de såg någon typ av spöke där. Till sist sprang Bosse in först och då sprang han såklart in i Pelles box och Pelle kom efter. Sedan stod de båda två och stirrade ut genom Pelles fönster innan jag fick Bosse att gå in i sin egna box. Bosse var också väldigt spänd när jag började rida honom.

Två i samma box...


Bosse piggelinhäst

I torsdags vaknade vi upp med någon decimeter snö och rejäl blåst. Hästarna fick gå ut och vara ute en stund på förmiddagen. Jag tog in dem vid lunch, då det faktiskt var uppehåll. De var fortsatt spökiga av sig och ville inte gå till höbaljan och äta, så jag fick ge dem hö nere vid stenarna. Sedan stod de nog där större delen av utevistelsen.

Snöig torsdag

När vi vaknade i fredags hade all snö redan försvunnit, rätt gött ändå! Ordningen var återställd och hästarna gick direkt till höbaljan för att äta. 

Nu hoppas jag att vintern har gjort sitt för denna säsong! Det ska förvisso bli några dagar framöver denna vecka med nätter med minusgrader, men det kommer att bli upp emot 7-8 plusgrader på dagarna med solens hjälp. Vill ha vår nu!

Fredagens morgonbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar