Sidor

lördag 20 februari 2021

Nu kommer våren!

SMHI hade lovat riktigt varmt väder i helgen och de håller vad de lovar! Idag vaknade vi upp till -0,9 grader, vilket det var i princip hela dagen igår också, men när jag hade ätit frukost och var på väg ut för att rida stod termometern på 6,6 grader! Det är drygt 20 grader varmare än för en vecka sedan! Rätt så häftigt!

Det betyder att det nu tar styggt på den snö som kom i onsdags och att tjälen börjar ge med sig. Och jag gråter verkligen inte för det! Jag älskar förvisso vinter och snö och det fantastiska ljus som blir av snön, men jag gillar våren också och jag längtar efter att kunna rida i paddocken ordentligt igen. 

Bosse fick gå till ridhuset idag, det stod hoppning på dagens schema. Vi har inte hoppat på ett tag och jag tänkte hoppträna på torsdag, så jag kände att vi behövde komma igång med det lite grann nu. Eftersom det är tjällossning är det inte jättekul att rida ut, det blir bara en massa fula spår och underlaget är kasst!

Vi var ensamma när vi kom in i ridhuset. Jag värmde upp honom i samtliga gångarter och han kändes fin. Under tiden funderade jag på vad jag skulle hitta på med hoppningen. Det fick bli en 5½:a. Världens bästa övning när man inte har hoppat på ett tag!

Han gjorde det superbra, men han var väldigt framåt, så vid ett tillfälle började han galoppera innan travbommen och då blev det ju såklart väldigt trångt, både fram till krysset och fram till oxern, så då blev han lite sur och tog några extraskutt efter oxern. Men sedan höll jag i honom bättre och han gjorde som han skulle, med trav över bommen och galoppfattning över krysset.

Vi hoppade inte så många skutt och jag höjde inte jättemycket. Det sista låg hindret på ca 85 cm och det kändes tillräckligt. Han hoppade jättefint! Så det var ett kul pass!

På väg hem mot våren!

När jag var klar med Bosse tog jag äntligen tag i sadelkammaren. Jag har ganska länge stört mig på att det är smutsigt och spån överallt, men jag har inte kommit till skott och gjort rent där. Kanske på grund av att jag känner att våren är på väg...

Det är egentligen inte så himla tidskrävande, jag gjorde rent hyllorna där jag har alla putsgrejer och annat och sedan dammsög jag hela sadelkammaren. Därefter samlade jag ihop lite gamla kartonger som låg och skräpade och vek ihop och hängde upp lite täcken som är trasiga men går att använda när det är uppehåll. Så det tog väl kanske 30-40 minuter sedan var det klart. Rätt värt att investera den tiden! Det är ju så gött när det är rent och fräscht!

Före, syns inte så mycket, men fullt med spån på golvet


Efter, rent och fräscht!


Före - täckeshärva och oordning


Efter - rent golv och ordning


Före - smutsigt golv och grejer överallt


Efter - rent golv och ordning och reda!

Jag bar också in en IKEA-kasse med tvätt, schabrak och handdukar som behöver tvättas. Ska bli gött att få det rent också. Jag känner mig så till freds när jag har ordning omkring mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar