Sidor

söndag 21 februari 2021

Bosse på tur

Denna härliga dag avslutades med en uteritt på Bosse. Jag hade egentligen tänkt att rida en längre runda, men planen ändrades under rundan.

Han var lugn idag, men ville ändå gå på rätt så bra, så det var härligt att sitta på hans rygg! Vi skrittade upp mot Spekås och vidare i Linneskogen. Underlaget var tjällossning, dvs väldigt slirigt, så vi tog det väldigt lugnt. Vi passerade Gamlens och ungefär där kände jag att jag inte riktigt var sugen på en jättelång runda. Han hoppade ju igår, så jag tänkte att det kunde vara bra att inte slita på honom alltför mycket.

Vi travade på en grusväg med hyfsat underlag och sedan svängde vi av mot Hagakullen. Han travade på bra och tyckte det var kul att få springa lite, men när asfalten och nedförsbacken kom fick det bli skritt igen. Eftersom underlaget var så dåligt som det var i Linneskogen red jag ut på Tvååkersvägen och tog banvallen hem.

På banvallen var faktiskt underlaget rätt så bra. Vi travade på fram till det läskiga stället på mitten och därefter blev det galopp. Han var rätt pigg i galoppen idag också, men inga problem att hålla i honom. Vi avslutade med lite trav i lagom tempo.

På väg hem fick vi passera en traktor som stod igång och det tyckte han var lite läskigt, men han gjorde det så himla bra. Han tog sig förbi, även om det gick i galopp på stället, men han gick ändå förbi. Så duktig kille!

En timme var vi ute och det var ganska skönt att komma hem vid femtiden. Energin var ju inte helt slut och jag gjorde rent en massa utrustning. Förutom Bosses träns, brösta och sadelgjord, fixade jag även till vinterridstövlarna (behöver ju inte dem just nu), ridskorna, som jag red i idag och så gjorde jag rent ridstövlarna inför veckans träningspass. Så gött att ha allt rent och fräscht!

I källaren pågår just nu tvätt av schabrak, tunnare handskar och lite andra stallgrejer. Så härligt att få rent allting!

Imorgon inleder vi februaris sista vecka, denna månad har gått så ruskigt snabbt! Jag hoppas verkligen att denna vårvärme håller i sig i mars så att min paddock blir ridbar inom några veckor. Ser så mycket fram emot att kunna rida hemma, sparar massor av tid! Och så kan jag ju börja filma lite igen. Jag är så sugen på att få se hur Kalle ser ut nu och vilken skillnad det har blivit på honom sedan jag filmade oss senast, någon gång i oktober!

Arkivbild på Bosse från december 2020



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar