Sidor

lördag 20 februari 2021

Bosse galoppintervaller i snön

I onsdags kom det närmare två decimeter snö och jag passade på att ge mig ut med Bosse och njuta av, troligtvis, det sista av denna säsongens vinter. Det snöade fortfarande när vi gav oss iväg och det var lite blåsigt, men det var massor av snö och vitt och härligt överallt!

Bosse var på g och ville trava ganska direkt. Vi tog banvallen västerut och jag hade bestämt mig för att galoppera lite intervaller på en åker. När vi kom fram till åkern var han så laddad och tog galopp direkt och sedan drog han järnet! När vi vände mot vinden sprang han ännu mer! Jag såg knapp någonting eftersom det snöade in i ögonen och Bosse bara sprang! Jag började undra ifall jag skulle få stopp på honom, men det fick jag till sist. 

Sedan tog vi högergaloppen och han drog igen, helt galen var han! Han har aldrig gjort så tidigare, han har liksom inte fattat att han kan springa fort, men det hade han definitivt gjort nu! 

Han fick pusta lite och sedan körde vi vänster galopp igen. Denna gång betydligt lugnare och finare, supergalopp! Sedan skulle vi ta höger galopp och då fick jag kämpa lite innan han tog den, men när vi väl fick rätt galopp var han rätt fin i den också.

Sista intervallen var han märkbart tröttare, men han körde på rätt bra ändå. Dock fick jag honom inte till att ta högergaloppen, så det fick bli vänster istället. Sedan var tanken att han skulle få pusta lite, men han ville galoppera upp i Linneskogen, så det fick han. Sedan skrittade vi lite extra innan vi vände hemåt. Men vi fick i alla fall ihop närmare en kvart i galopp och det är ju grymt bra! Han gjorde det väldigt bra och var väldigt uthållig, tycker jag ändå. Det var ett bra kvitto på att han har en bra kondition, vilket är bra att känna till när vi rider på banan!

Det var fantastiskt härligt att komma ut i snön och det var så häftigt att galoppera så mycket! Jag fick faktiskt träningsvärk efter det där passet. Eller så var det snöskottandet som gjorde sitt till. Jag fick nämligen skotta tre gånger under dagen och jag kände av det framför allt i ryggen. Inget bra att skotta snö för ryggen...
På väg ut i snön!


Vitt överallt!


Ännu mer vitt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar