Sidor

söndag 28 februari 2021

Dressyrpass

Idag stod det dressyr på Kalles schema och jag hämtade honom i hagen strax efter klockan nio. Skönt att komma igång på morgonen! Det har varit dimma hela natten, så inga minusgrader, dock rätt kallt i dimman.

Jag valde att sitta upp för att rida honom till ridhuset idag. Vi passerade gamla svinahuset innan han ville vända första gången. Vända, stegra. Jag blev förbannad och gick på honom och då gick han fram rätt snabbt.

Nästa istadighet var svängen vid nedre delen av hagen. Där blev han inte rädd för något, utan ville helt enkelt inte gå framåt utan vände, återigen gick jag på honom och han svarade framåt. Det känns som om han testar mig lite nu igen, så det är lite störigt.

När vi kom förbi bäcken och upp i backen fick han syn på en jägare och en Volvo i dimman. Då hoppade han ut i åkern, gick inte att vända, studsade och reste sig. Då gav jag upp och satt av. Återigen kändes det mycket obehagligt när han gör sådär för jag vet inte vart det tar vägen och jag orkade inte ta diskussionen.

Så vi gick resten av vägen till ridhuset. När vi kom dit skulle Charlotte ha dressyrträning med två ponnyekipage, men jag kunde rida samtidigt. Kalle blev jätterädd när några personer som satt i farliga hörnet rörde på sig och jag blev lite less. 

Men han var ändå lugn och jag kunde sitta upp på en hyfsat avslappnad häst. Jag började jobba honom i skritt. Mycket halter och volter. Han skötte sig rätt fint och var lugn i munnen samt gjorde halt utan att vara alltför mycket upp i luften.

Vi travade lite. Det var svårt att få honom rund i båda varven och han slängde ut tunga en del. Men han hade även fina sessioner då han gick i en bra form. Vi jobbade volter och raka spår även i traven, samt lite övergångar som blir bättre och bättre.

Sedan blev det galopp och nu kan jag äntligen jobba honom mer i galoppen och han orkar mer. Han är balanserad även om det var lite släng med huvud och tunga, så kände det ändå som att det gick att rida honom på ett annat sätt än tidigare. Han fick göra några extra fattningar och de gjorde han helt ok. Bra galopp i båda varven! Så kul att kunna jobba honom i galoppen nu!

Det blev ett bra pass och han blev ordentligt svettig och jag kände mig ändå nöjd med honom och när vi var klara skrittade jag hem honom uppsuttet. Han skötte sig hela vägen, utom när Magnus kom med bilen i full fart, då hoppade han ut i åkern, men annars skötte han sig fint och jag ska vara nöjd med honom. Jag måste fokusera på allt bra som händer på passen och inte fasta i de fåtal saker som inte går som jag vill!

Jag har två citat från Ryttarinspiration (Johanna Lassnack) som jag försöker att påminna mig om: 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar