Sidor

fredag 5 februari 2021

Ridtur och Zwift

I eftermiddags hämtade jag Bosse i hagen för att rida en härlig runda i snön. Han var lugn och fin när jag gjorde i ordning honom. Lite strul med vänster bakben som vanligt när jag skulle lyfta det, men broddandet gick ändå smidigt.

Solen sken idag, men det var närmare -10 grader och en bitande vind som var riktigt elak när man hamnade mot den. Men energin var ändå på topp och vi gav oss upp i en skog för lite härlig snöridning.

Bosse var pigg, men ändå fortsatt lugn, kändes härligt avslappnad i kroppen när vi skrittade iväg. Uppe i skogen hittade vi lite orörd snö och Bosse ville direkt trava och när det kom en uppförsbacke föll han in i galopp. Så underbart att galoppera i snön! Jag älskar verkligen vintern och försöker passa på så mycket det går medans snön ligger kvar här.

Vi kryssade mellan snötyngda träd och galopperade på nytt. Då började han faktiskt att bocka. Lite busig, men han gillar väl också snön.

Det blev en hel del galopp upp för backarna och han gick faktiskt en rätt lång sträcka i höger galopp, vilket var bra, han behöver stärka den galoppen!

Totalt sett en mysig och härlig runda i solen och i snön! Bosse var rätt nöjd när vi kom hem, avslappnad och fin!

Klockan var bara tjugo i fyra när vi var klara och då släppte jag ut honom igen och tog med mig lite hö ut så att grabbarna kunde stå ute någon timme till. Det är ju ljust så länge nu!

Underbara vinter!

Idag har min energi, som jag har saknat någon vecka nu, äntligen kommit tillbaka på den nivå jag är van vid att vara! Efter att ha arbetat två hästar i kylan var jag fortfarande inte särskilt trött, utan jag fick en lust att cykla lite. Jag har inte cyklat på över en vecka då jag bara inte har hittat varken energin eller lusten. Men idag kände jag lite kryp i cykelbenen.

Så det blev ett litet kort pass från min träningsplan, "pedaling drills" på en halvtimme. Det var riktigt intressant, faktiskt. Jag har ju länge misstänkt att jag är svagare i mitt vänstra ben eftersom både Kalle och Bosse svarar sämre på vänster skänkel, speciellt i vänster varv. Men idag skulle jag koppla loss ena benet och cykla med endast ett ben. Guess what... det var mycket enklare att cykla med vänsterbenet än högerbenet och det visade sig att jag definitivt är starkare i vänsterbenet!

Kanske ska jag lätta lite med det benet för att inte få dem att gå emot det, att jag helt enkelt är för stark, vilket gör att de går emot det benet istället? Ja, det var i alla fall en intressant insikt!

Men cykelpasset var kul och det kändes alldeles för kort, men det var ändå skönt att det inte tog alltför lång tid! Det får nog bli ett nytt pass imorgon igen!


Dagens pass!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar