Sidor

lördag 6 februari 2021

Balanserad hopphäst!

 Efter lunch gav jag mig ut i kylan igen för att jobba med Bosse. Även han fick en omgång markträning och jag måste säga att det gick väldigt bra! Han var väldigt lugn och avslappnad och lyssnade perfekt. Förstod led-övningen även om han ville krypa nära vid några tillfällen. Han fick även flytta bakbenen lite som ett nästa steg. Han är väldigt lätt att få lugn nu och han blir så behaglig att jobba med när han är avslappnad!

När jag var klar tog jag in honom igen och slängde på sadel och träns. Därefter skrittade vi till ridhuset för att ta några skutt och känna lite på honom. Han var jättefin att rida, dock var han så avslappnad och balanserad att jag inte hade något stöd alls i munnen, vilket kändes lite "tomt". Men han var ändå framme för skänkeln och han var så härlig att rida! Lyssnade perfekt på allt, utom första högergaloppen, men den kom igång fint till sist.

Han var så balanserad och fin i högergaloppen, han gick perfekt på volten och han var så lättriden och lyhörd. Superhärlig känsla! Även vänstergaloppen var fin som vanligt, enda problemet är att han tränger lite inåt, men jag testade att vara lite mjukare med vänsterskänkeln efter min upptäckt igår att mitt vänsterben är starkare än högerbenet, och det fick faktiskt effekt.

Vi travhoppade några låga hinder som stod på långsidorna. Det var två hinder på varje långsida så jag red över dem några gånger. Han kom igång fint i galopp och så hoppade vi dem i galopp. Även här var han så balanserad och så himla fin! Det blir ju så enkelt att hoppa honom när han är balanserad och lyhörd i galoppen! Jättekul, verkligen!

Vi tog inte så många skutt, vi ska ju hoppträna på torsdag, så då blir det lite mer. Men han verkar ha byggt upp sig bra nu efter allt snögalopperande vi har jobbat med de senaste veckorna och det är så härligt att han äntligen börjar få koll på sin kropp! Det ska bli så härligt att se vart det här tar vägen framöver!

Min fine hopphäst från i somras!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar