Sidor

måndag 22 februari 2021

En varm måndag!

Vilken vårdag vi har haft idag! Det var fruset i marken på morgonen även om termometern visade 0,3 plusgrader, men temperaturen gick snabbt uppåt och när jag tog ut vovvarna på lunchpromenad var det 11 grader ute och strålande sol. Helt underbart!

Lärkorna for runt nere på gärdena och det var verkligen vårkänsla de luxe! Jag hade för mycket kläder på mig, hade inte behövt varken långkallingar eller tjocka strumpor. Men det var ju ändå helt underbart att få komma ut i solen, vilken lyx!

Hästarna fick mat och de kokade under sina 100-gramstäcken. Det får bli ofodrade regntäcken imorgon. För jag vill ju inte släppa ut dem nakna i leran om jag säger så...

Kalle fick gå till ridhuset idag. Just nu är allt annat helt värdelöst. Tjälen håller på att försvinna och det gör grusvägarna för mjuka och gärdesvägarna sliriga. Så det får bli mycket ridhus nu helt enkelt. Men det är ju inte fel att träna ordentligt heller.

Idag var det två hästar till som var där samtidigt som oss, men det brydde han sig inte om särskilt mycket. Han var överlag ganska obrydd och efter några varv släppte han farliga hålet också.

Han var inte helt avslappnad idag och grejade lite med munnen, men jag försökte vara jättelätt i händerna och inte bjuda in till krångel. Överlag jobbade han ändå i en fin form och galopperna kändes väldigt bra och balanserade åt båda hållen.

I vänstervarvet är det dock lite svårt att få honom att runda sig inåt och inte gena, men han lyssnar mer och mer på den där innerskänkeln, så det går ändå framåt och han är väldigt trevlig att rida nu!

Övergångarna börjar också bli bättre och det är ju något jag kan jobba mer med. Han gör bra halter där han inte längre slänger med huvudet, utan väntar lugnt på att jag ska be honom att gå framåt. Det känns verkligen som om vi har utvecklats mycket denna månad!

När vi kom hem gjorde jag i ordning honom och släppte in honom i boxen utan täcke. Både han och Bosse var rätt varma redan i morse i sina stalltäcken, så de får vara nakna i natt. Det är ju ändå härligt att vårvärmen har kommit! Och det finns inte direkt några minusgrader i prognosen de närmsta tio dagarna heller. Så gött!

Nakenfis nr 1 (Kalle)


Nakenfis nr 2

Efter ridningen blev det faktiskt en timme på cykeln också i Zwifts virtuella värld. Det kändes bra, men jag kände också att jag fuskat och inte cyklat alls förra veckan. Behöver skärpa till mig där!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar