Sidor

söndag 30 juni 2019

Arla söndagsmorgon

I morse ringde klockan 04:00. Varför då, kan man undra? Jo, för idag ska det bli ordentligt varmt och jag ville komma ut med hästarna innan det blev alltför olidligt ute. Dessutom är det trädgårdsvisning hos grannarna vilket betyder att gårdsplan är full av folk och bilar så det var gött att ha stökat undan hästarna innan det börjar.

Jag kom inte upp förrän halv fem för det var ju rätt skönt att ligga i sängen, men vilken underbar morgon jag kom ut till! Göken gol, det var vindstilla och svalt och solen sken.

Hästarna såg lite frågande ut när jag hämtade dem i hagen vid femtiden, men gick med på att ledas in i stallet.

Jag började med Pelle, gjorde i ordning honom och red ut. Han var lite spooky precis vid grannen, men sedan var han hur lugn som helst och ville bara framåt. Duktig kille!

Så snart vi närmade oss en grusväg började han trava och tänk, han travade helt klockrent! Lite skillnad mot hur han rörde sig i paddocken igår...

Han fick skritta lite eftersom konditionen inte är den bästa, men han ville trava mer. Så det fick han såklart! Alltid positivt att han vill springa!

Jag bad om galopp och då började han trava fortare, men jag fick börja om och då tog han galoppskänkeln och galopperade. Galoppen var rätt stötig, men han var framåt och verkade gilla att galoppera, så det var jättekul!

Vi kom ut på asfaltsvägen och skrittade hemåt nöjda och glada!

Fin morgon på Pelles rygg

Utsikt över världens finaste gård...
Efter Pelle fick Bosse komma ut på skrittpromenad. Han var fin idag. Skrittade på bra utan att försöka äta upp sin matte... Drygt 20 minuter var vi ute och vid det laget (vid sjutiden) började solen värma på ordentligt.

Efter hästarna blev det frukost på altanen. På skuggsidan. Det blir en härligt solig dag idag, den sista på ett tag framöver då det ska bli kallare och regnigare nästa vecka. Hoppas att sommaren bara tar lite paus och kommer tillbaka sedan igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar