Sidor

söndag 23 juni 2019

Midsommarhelgen

Denna vecka har jag äntligen fått börja promenera med Bosse igen. 15 minuter till att börja med. Det är inte länge... Det finns inga så korta rundor häromkring. Det blir till att gå 7,5 minuter och sedan vända för att få ihop de 15 minuterna.

I tisdags gick vi första promenaden. Samma kväll gick jag även en promenad med Pelle genom skogen för att härda honom lite.

Bosse får ju fortfarande inte gå i för stor hage, så för att skydda hästarna mot flugor och numera de äckliga blinningarna har jag flugtäcken på dem. Jag hittade även ett par flughuvor så när jag släppte ut dem i hagen i tisdags såg de ut som två aliens...

Alien-hästarna
Men de där flughuvorna var inget vidare. När jag hämtade dem i hagen på torsdagen så hade de redan fått skav som hade blivit sår under käken på dem...

Flughuveskav
Så trist, men de verkar vara rätt ok med att ha täckena på sig i alla fall. De är lite lugnare i hagen. Inget spring, så det är ju bra.

På midsommarafton vaknade jag tidigt i vanlig ordning. Jag beslutade mig för att springa en runda med vovvarna. De fick bada i grushålan och var så nöjda, det var ju rätt varmt där på morgonen.

En av badhundarna...
Det var skönt att springa av sig lite, en bra start på dagen helt enkelt. Vovvarna höll i bra trots värmen och hängde med bra hela vägen.

Nästan hemma
Efter löprundan gick jag en kort runda till och plockade lite midsommarblommor. Det fanns faktiskt en hel del fina blommor nu, lite skillnad mot förra året då allting hade blommat över vid den här tiden. Jag hittade även lite blommor i min egen trädgård, så kul att det finns blommor där. Ska dock plantera och så in lite mer till nästa år, det finns lite plats kvar i rabatten:).

Midsommarbukett
Framåt eftermiddagen kom det vanliga midsommarväder med regn. Vi skulle cykla till busshållplatsen för att ta bussen till Ullared där midsommarkalaset skulle äga rum. Det blev dock uppehåll lagom till vi skulle med bussen så vi cyklade till den och sedan åkte vi vidare till Ullared. Smidigt.

Det blev en mycket trevlig kväll. Vi hade kört dit två cyklar kvällen innan och framåt halv två cyklade vi hem. Det var rätt svalt vid den tiden, men det var rätt skönt att cykla en runda även om jag var väldigt trött. Klockan tre släckte jag klockan och vaknade vid tiotiden igår.

Jag var så trött igår. Inte för att jag hade druckit särskilt mycket vin, utan för att jag inte tål att vara uppe efter klockan tolv. Det blev lite slöande i soffan innan jag åkte till Falkenberg och hälsade på min mor.

När jag kom hem skulle jag ut med hästarna och förvånande nog hjälpte Magnus mig. Han tog Pelle och jag tog Bosse och så gick vi i 15 minuter. Pelle och Magnus blev fina kompisar och allting gick bra.

Efter promenaden käkade vi och sedan åkte vi till Cilla och Stefan i deras stuga. Jättemysigt, verkligen!

I morse vaknade jag inte riktigt så tidigt som jag hade tänkt, men jag gick ut till hästarna. Vid niosnåret kom jag ut på Pelles rygg. Vi kom inte så långt idag innan han fick frispel för att det var några kreatur som sprang i en hage. Jag satt av eftersom han var på väg att vända och blev väldigt spänd. Sedan mötte vi även en tjej som var ute och sprang med sin hund mitt i all uppståndelse.

Så jag gick med honom längs banvallen där han förra gången blev rädd för en låda. Den var lite farlig även idag, men han gick förbi utan några större krusiduller. Vi fortsatte längs banvallen och jag letade efter ett bra ställe att sitta upp på. Till sist hittade jag det och kom upp. Men då skulle han inte gå åt det hållet jag ville. Han sneddade åt sidan åt andra hållet. Jag vände honom i färdriktningen men han vägrade att gå framåt.

Han fick stå ett litet tag innan jag bad honom att gå framåt igen och då gick han framåt, men under en viss spänning. Vi red ut på en nyslagen gräsåker och plötsligt ville han trava, vilket han fick. Alltid positivt att han väljer att springa själv.

Lite trav och lite skritt blev det där på åkern. Vi traskade sedan upp i Linneskogen och där travade han lite till. Han var så lugn i skogen, helt otroligt! Annars kan han vara lite spänd där, men han traskade på så lugnt och fint och ville trava på flera ställen. Mot slutet flög det upp en duva bredvid oss och då började han galoppera några steg. Men det gick bra och han höll sig i skinnet hela vägen hem. En riktigt trevlig ridtur blev det!
 
Lugn Pelle i skogen
Efter ridturen blev det återigen en kvarts promenad med Bosse. Den här gången gick vi ner till härdet och gick runt åkern. Det blev precis 15 minuter så det blev ju bra. Jag har inte sett honom springa på ett tag så jag vet inte hur det är med hältan, men han springer inte så mycket i hagen så jag hoppas att skadan håller på att läka.

Jag stängslade ut en ny bit av hagen idag, hästarna hade betat av bra i den befintliga hagen som de har gått i den senaste veckan. De gick lugnt och fint bort för att kolla det nya läget när jag släppte ut dem.

Jag kände mig trött när jag var klar med hästarna och jag lade mig för att sola på altanen. Jag somnade gott flera gånger, som tur är ställer jag väckarklockan för att jag inte ska bränna upp mig fullständigt. Det var så skönt att ligga där i solen så jag låg lite längre än jag hade tänkt och jag fick rätt bra med färg, framför allt i ansiktet och på bröstet. Men det var ingen större fara, det var helt klart värt det!

Jag gick in och tog en kopp te och sedan skulle jag gå en runda med vovvarna. Vi började att gå, men efter ett tag kändes det bra att börja springa trots värmen. Det gick faktiskt oväntat bra att springa, både för mig och för hundarna så vi fortsatte.

Jag hade tänkt springa genom skogen, men när jag kom närmare så var det stängslat över vägen och opålitliga kreatur innanför så jag fick vända och tog banvallen istället. Vi fortsatte upp i skogen och äntligen fick tjejerna bada. Så glada de blev!

Badande hundar!
Vi fortsatte upp mor Flähult och förutom i backarna gick det fint att springa. Vi sprang så gott som hela vägen hem och jag är imponerad över hur bra Nelly hängde med. Hon har ju så mycket päls och brukar inte tåla värme så bra. Men det gick fint och det blev ett jättehärlig löppass. Vovvarna fick bada igen i grushålan innan vi sprang hem.

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar