Sidor

tisdag 4 juni 2019

23-åringen överraskar

Idag fick jag äntligen besked om att hovis kunde komma och slå på Bosses sko så jag lät hästarna stå inne även på förmiddagen.

Jag startade dagen med att stängsla två stycken "paddock-stora" hagar (så som jag tolkar det) så att jag kan flytta stängslet allteftersom hästarna betar av gräset.

Efter att jag hade ätit frukost gick jag ut i stallet och gjorde i ordning Pelle för lite tömkörning. Jag tyckte att han behövde komma ut lite efter allt stående i boxen.

Jag började med att skritta fram honom för hand och gick och vände i den nystängslade hagen. Sedan tillbaka till paddocken och så kopplade jag på tömmarna och började skritta honom på spåret. Han accepterar tömkörningen mer och mer, i början var han mycket tveksam till det hela. Men nu gör han det riktigt bra.

Jag skrittade honom några varv längs spåret och sedan började jag jobba honom på volt. Han jobbade riktigt fint i skritten och sedan fick han trava lite. Han for iväg, men lugnade sig efter ett tag och travade så himla fint. Han var faktiskt fräsch och ren i traven och jag tyckte mig se en normal takt. Så himla kul!

Han fick galoppera också och det blev lite bus där också, han hoppade och studsade lite men lugnade snart ner sig och galopperade jättefint.

Jag måste säga att jag är rätt överraskad över att han är så pigg och fräsch nu. Det är så himla kul! Det ska faktiskt bli spännande att fortsätta sätta igång honom och se hur han utvecklas framöver!

Piggelin-hästen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar