Sidor

onsdag 5 juni 2019

Cykel och löpning

Igår kväll tog jag en cykeltur. Jag har haft lite problem med att få min cykel att växla upp på framväxeln så det har varit lite småjobbigt att sitta och cykla på för låga växlar. Men med lite hjälp av Magnus lyckades jag få upp kedjan på den stora kuggen och kunde ge mig iväg.

Det var en underbar kväll. Helt vindstilla och solen som sken. Men det var rätt svalt, fast jag bestämde mig för att cykla mig varm. Och det gjorde jag.

Jäklar vilket tryck jag hade i benen! Ingen mjölksyra så långt ögat kunde nå, bara två starka pigga ben! Det gjorde gott att få cykla på lite högre växlar och få upp farten. Jag körde ner till Spannarp och vidare mot Hunnestad och sedan tillbaka hem. I princip bara asfalt så det gick bra mycket snabbare än tidigare när jag har cyklat i skog och på grusvägar.

Det var kul att köra på lite mer och benen höll hela vägen hem. Kul pass!

Cykelrundan
I morse vaknade jag vid sex-tiden och gick upp för att springa en runda. SMHI har lovat varmt väder så jag tänkte att det var lika bra att springa direkt på morgonen innan värmen slog till.

Det var dock varmt redan vid den tiden även om det var molnigt. Jag har aldrig sprungit bra i värme och kände rätt snart att det skulle bli jobbigt. Även Selma flåsade på bra efter någon kilometer. Hon fick stanna och bada och dricka i alla vattenhål vi kunde hitta.

Det var skönt att komma ut i skogen i alla fall, saknar det något fruktansvärt nu när Bosse inte går att rida:(.

När vi hade vänt hemåt och tagit oss en bit längs banvallen började solen att skina och värmen steg ännu mer. Jag beslutade mig för att avbryta och gå resten av vägen hem.

Det var i alla fall ett fantastiskt sätt att börja dagen på!

Skogen och hunden
Jag vann också en utmärkelse från Garmin idag, "Global running day". Kul med all pepp från Garmin!

Dagens utmärkelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar