Sidor

torsdag 6 juni 2019

Morgonrull har guld i mun!

Idag vaknade jag kl 6. SMHI har lovat minst lika varmt väder som igår så jag beslutade mig föratt ta mina rullskidor och åka en runda. Dock blåste det en hel del redan så tidigt och det var ostlig vind enligt SMHI, så jag tänkte att det är bättre att köra längs med kusten istället för att få motvind hem på den vanliga rundan. Dessutom kan det ju vara kul att se något annat någon gång och slippa trafiken.

Så jag tog bilen till Naturum på Getterön och sedan körde jag Kattegattsleden bort till Tångaberg. Jag tyckte att jag hade en del motvind redan från början konstigt nog och det såg ut som om det skulle blåsa mer när jag vände tillbaka, men jag struntade i det och körde på.

Det kändes bra att staka idag, tekniken är hyfsad, styrkan börjar komma och det är helt enkelt kul att köra. Från början hade jag tänkt att vända vid 5 km för att få ihop en mil, men så tänkte jag att jag lika gärna kunde köra en kilometer till och kanske få ihop närmare en timmes träning.

Så jag vände strax innan Tångaberg, där slog klockan 6 km och när jag vände fick jag mer vind mot mig. Suck. Jag började bli lite törstig och funderade på hur jag skulle orka hela vägen tillbaka igen. Men det gick bra, jag blev inte så mycket långsammare på tillbakavägen utan körde rätt jämnt hela vägen. Och det tog nästan en timme. Bra pass! Och en fantastisk start på dagen!

Det var förresten ganska varmt redan, så jag var glad att jag inte väntade längre med att träna. Även om jag tycker att det är lättare att köra rullskidor än att springa i värme så tar värmen mer än man kan tro!

Dagens runda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar