Sidor

söndag 2 juni 2019

Sko-Bo

När jag hämtade hästarna i hagen upptäckte jag något väldigt tråkigt - Bosse har dragit av sig höger framsko, IGEN. JAG BLIR TOKIG!!!

Och det är ju extra olämpligt eftersom vi ska ner till Slöinge för vidare hältutredning imorgon. Det går ju inte att komma dit med en häst med tre skor. Det blir ju rätt svårt att avgöra om han är halt pga skotapp eller något annat. Så jävla typiskt!

Jag har kontaktat min hovis och bett om en akuttid, men väntar fortfarande på svar. Håller tummarna för att vi hinner fixa innan vi ska iväg imorgon!

Men Bosse skulle ju promeneras, så då var jag glad att jag har en barfotasko till honom som jag kunde kränga på. Väldigt praktiskt.

Jag slängde på honom tränset och så tog jag grimskaftet istället för tyglarna så att han inte skulle ha någonting att krångla med. Han vill ju gärna tugga på tyglarna om de kommer för nära munnen.

Han var väldigt trevlig idag. Supergosig, höll på att dränka mig med sitt slickande när jag gjorde i ordning Pelle efter ridturen och när jag gjorde i ordning Bosse var han bara så snäll. Lyfte bakhovarna som en normal häst och stod inte och skrapade när jag borstade honom.

Vi tog en skogspromenad idag och han var väldigt lätt att gå med. Han försökte faktiskt bara hugga mig en gång och det var efter att jag hade berömt honom för att han var så duktig som inte krånglade. Han kan ju inte vara för snäll några långa stunder...

Det blev faktiskt en väldigt trevlig promenad, han har väl börjat vänja sig nu efter mer än en vecka med promenader... Kul, men jag vill ju bara att han ska bli frisk så att jag kan få rida honom igen!

Efteråt fick de godis som vanligt. Dock testade jag en ny smak, banan. Bosse tyckte att det var en jättekonstig smak. Han gjorde så roliga miner! Men han skulle ändå ha mer:). När jag öppnade påsen luktade det skumbananer, men efter att hästarna hade ätit godiset luktade de varm övermogen banan. En vidrig lukt enligt mig! Jag hatar verkligen den doften! Men jag får väl stå ut. Påsen innehöll ju 3 kg godis så det lär ta ett tag innan jag har gjort slut på det...

Såhär ser man ut när man får banangodis:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar