Sidor

söndag 2 juni 2019

Uteritt Pelle

Idag är det varmt och skönt ute, lite växlande molnighet, men definitivt t-shirtväder. Hästarna var fulla med flugor när jag  hämtade dem i hagen. Och när de hade stått i boxarna en stund såg de väldigt trötta ut. Men Pelle fick vakna till liv för han skulle ridas!

Han var inte öm runt läppen idag så jag testade att tränsa honom och han reagerade inte på det alls. Hurra! Det betydde att jag kunde rida honom!

Han var rätt seg idag, men jag manade på honom och efter ett tag fick han lite mer normalt tempo, även om det gick långsamt.

Vi red förbi Kullagården, ner mot Lunden och sedan gärdsvägen till Obbhultvägen. När vi kom ut på gärdsvägen ökade han på lite och började trava av sig själv. Lite bättre takt idag. Dock skulle han springa och hosta och ha sig som han alltid brukar göra, knashästen. Det har han inte gjort på ett tag, så jag tolkar det som att han är på väg tillbaka.

Han var väldigt snäll och lugn idag och det var så mysigt att komma ut på honom. Han kändes väldigt stabil. Vi var ute i ca 45 minuter. Efteråt masserade jag in liniment på samtliga ben och lite Arnica på ryggen. Gammelhästen behöver lite extra treatment så att han håller sig fräsch!

Bild från förra veckan, fick inte till någon bra idag..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar