Sidor

torsdag 13 juni 2019

Sommarkväll på hästryggen

Idag blev det sommar igen efter en natt med åska och dålig sömn. När jag kom hem var det strålande sol och varmt och skönt ute.

Jag gick ut och hämtade hästarna. De såg väldigt trötta ut idag.

Jag gjorde i ordning Pelle och red ut en runda. Han var väldigt lugn idag på gränsen till slö. Men han svarade faktiskt framåt när jag knackade till honom för att få en bättre skritt.

Han tittade till på kreaturen vid bäcken, stannade men var inte på vänd-humör så han gick framåt direkt när jag bad honom.

Vi red längs Linnarpsvägen ut mot gärdsvägarna. Där fick han trava. Som vanligt var första traven orytmisk och kantig, men tredje gången började han trava riktigt och sedan var han jättefin när vi travade på en slagen gräsåker. Så kul att han travar rent och faktiskt travar lite längre sträckor nu. Han blev inte särskilt andfådd denna gång. Och han ville dessutom trava självmant.

Konditionen och styrka byggs sakta men säkert upp även på gammelhästen! Det börjar snart bli dags att rida lite i paddocken också. Kanske trava över bommar för att hjälpa honom att hitta takten.

Vi råkade ut för en jättetraktor med balpress när vi nästan var hemma och då hoppade jag av honom. Men han lyfte inte ens på ögonbrynen när den passerade. 

Jag dödade också årets första blinning och insåg att jag behövde slänga på hästarna de nyinköpta flugtäckena nu när de inte kan ta skydd i skogen pga Bosse inte får gå i hela hagen. De var inte jättenöjda med de där täckena så vi får se hur länge de håller...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar