Sidor

lördag 8 juni 2019

Skogsutmaning med Pelle

Denna dag började med en regnig förmiddag som spenderades i soffan tittandes på gamla filmer som jag hittade på min externa hårddisk. Det var bl.a. Bosses treårstest, löshoppning och lite annat smått och gott. Härliga tider!

När regnet hade upphört bestämde jag mig för att gå en promenad med Pelle och Selma. Dags att utmana honom lite i skogen nu! Vi tog en runda som jag tror att jag aldrig har ridit med honom, så det var lite spännande hur han skulle reagera då han tycker att skogen är rätt farlig rent generellt.

Han var lite slö till en börja, men när vi väl kom in i skogen ökade energin och han skrittade på bra. Han var oväntat modig och tyckte inte att det var läskigt alls där i skogen. Det enda som var lite läskigt var en skränande fågel som både Pelle och Selma tyckte var lite märklig. Men han tog det med ro och vi gick vidare.

Han brydde sig inte om platser som Bosse brukar reagera på utan traskade på fint. Han var mest intresserad av att beta gräset i kanterna:). Tyvärr fick vi vända när det kom ett stängsel i vägen, men Pelle tog även det med ro. Han ville trava och det gjorde vi, han travade på jättefint och blev väldigt pigg. Så himla kul!

Vi travade en lite längre sträcka på vägen hem igen men då var han inte lika snabb. Vi var ju ute rätt länge, nästan två timmar och det var rätt kuperat så det tog nog rätt så bra på honom. Men den sista biten på grusvägen ville han trava igen och det fick han. Det är ju så kul att han verkar uppskatta våra träningspass och att han börjar bli mer och mer pigg och fräsch. Kanske behöver jag ingen annan häst under Bosses konvalescens utan kan rida Pelle istället. Vi får se hur det går med det.

Det gick i alla fall bra att gå med Selma i ena handen och Pelle i den andra. Pelle blev kanske lite lugnare av sällskapet, vad vet jag. Han kanske tänkte att Selma skulle försvara honom mot alla skogstroll:).

Selma i ena handen....

Pelle i andra handen....

Kompisarna på bild:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar