Sidor

tisdag 4 juni 2019

Vad gör jag nu?

Jag är glad över att vi äntligen har hittat orsaken till Bosses hälta. Dock är det ju sjukt tråkigt att inte kunna rida med någon reda på så lång tid. Jag har lite funderingar på hur jag ska hantera det.

Egentligen är det ju hög tid att börja se sig om efter en ny häst eftersom Pelle är 23 år och inte kan förväntas ha så lång tid kvar (även om han just nu är väldigt pigg och fräsch!). Men egentligen har jag inte tid och ork att hålla igång två hästar. Eller snarare, jag vill göra annat än att bara sitta på hästryggen även om jag tycker att det är kul.

Så vad ska jag ha för häst då? Jag vet inte. Köpa föl? Hade varit superkul med en fölis att få följa från början. Oförstörd. Men också helt oprövad. Går inte att säga hur den kommer att bli att rida, eller hur den kommer att se ut. Vill inte ha en till häst som är svår att hitta sadel till, t.ex. Och så får den inte vara för liten, minst 165 iaf, men inte över 175 heller. Dessutom vill jag ju rida nu och inte skaffa en till som ska promeneras.

Jag har även funderat på att köpa en inriden häst som inte är äldre än sex år. Kanske sent inriden för att få ner priset. Då går det ju i alla fall bedöma ridbarheten någorlunda. Eller lägga mer pengar och köpa en jättefin unghäst. Men jag ska ju inte tävla och inte rida på någon hög nivå på något sätt, så jag behöver ju inte ha en häst med fantastiska framtidsutsikter.

Jag vill ha en häst som är som Bosse när man rider ut; modig och framåt och säker. En häst som går att jobba i både dressyr och hoppning på en lagom kul nivå. En häst som jag kan träna med och utvecklas med.

En häst som inte gillar att äta människor;). En häst med bra temperament. En frisk häst. En häst som behåller skorna på. Ja, jag vill väl ha en häst som alla andra vill ha helt enkelt.

Jag kan också tänka mig att låna en häst att rida ett tag. Kanske en som är till salu, eller som bara utlånas en kortare tid.

Jag har mina kontakter i hästvärlden och jag ska slänga ut lite krokar för att se om jag känner någon som känner någon, som känner någon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar