Sidor

torsdag 6 juni 2019

Sommarpäls för Selma

Selma är ju en hund som tål värme väldigt dåligt. Jag har sett att andra personer som har wachtelhundar väljer att klippa deras päls på sommaren och förra året fick jag tag i en klippmaskin som är gjord för hundar så då klippte jag henne. Det blev väldigt bra och hon klarade värmen mycket bättre efter det.

Nu är det ju återigen varmt. Över 30 grader i skuggan idag. Så härligt! Men jobbigt om man har mycket päls. Så när jag hade ätit frukost beslutade jag mig för att klippa Selmas päls.

Selma före klippning, mycket lurvig
Vi höll till i stallet där det var lite svalare än ute och det blåste också rakt igenom så det var perfekt att vara där. Hon är rätt snäll att klippa förutom när man ska klippa runt öronen. Det gillar hon inte! Hon är väldigt känslig med sina öron då hon har lite problem med att det samlas klägg och det kliar i dem. Därför valde jag att klippa både utanför och innanför öronen för att hon ska få det lite luftigare och därmed inte samlas så mycket klägg.

Tyvärr var skären väldigt slöa så det tog tid och blev kanske inte så bra överallt, men Selma var tålmodig och jag tycker att hon på det stora hela blev väldigt fin. Jag såg också att hon hade ett antal fästingar så vi behöver åka till veterinären och få utskrivet lite mer Bravecto. Jag tycker inte att det var längesedan hon fick det. Förra sommaren höll det fästingarna borta hela sommaren...

När jag var klar med klippningen tog Magnus vid och klippte klorna på henne och efter det tog jag ner henne i källaren och tvättade henne och gjorde rent öronen. Öronen har varit fina länge nu, men nu var det klägg i dem igen. Så trist! Men det är bara till att fortsätta hålla rent dem så blir de snart bra igen.

Efter den där behandlingen med allt som Selma avskyr (klippa klor, rensa öron och duscha) körde hon sitt vanliga wachtel-ryck på gräsmattan. Hon ålade och grymtade och snurrade runt som en tok. Härliga hund!

Efter-duschen-bös
Hon torkade direkt med sin korta päls och hon blev så himla fin! Den chokladbruna färgen kom fram och hon ser så fin och välvårdad ut nu. Så kul!

Efter-bilden!
Man kan inte tro att hon är åtta år. Även om hon börjar bli väldigt grå i ansiktet så är hon så himla pigg och glad och det är kul. Det gäller att hålla igång henne så att vi får många fler år tillsammans!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar