Sidor

söndag 16 juni 2019

Pelle markarbete

Pelle är verkligen min ljuspunkt i tillvaron med hästarna nu! Han går från klarhet till klarhet och jag är superfövånad! Jag ställde ju av honom helt förra året när han blev halt till och från och jag räknade inte med att jag någonsin skulle kunna rida igång honom igen (eftersom han nu är 23 år gammal).

Men Bosses skada och bortavaro från ridningen har lett till att jag har kunnat ägna all tid åt Pelle och det har jag gjort med besked!

Efter en månad med promenader och ridning tyckte jag nu att det var dags att rida ett pass i paddocken med honom. Jag förberedde med lite travbommar för att hjälpa honom att hitta takten i traven.

Jag började med att rida fram i skritt på lång tygel. Han var lite småtittig till en början men jag koncentrerade mig på att få honom att gå framåt och inte ge honom några möjligheter att fundera över ifall det fanns några farliga troll någonstans.

Jag fick driva på honom ordentligt i skritten för att få honom fram till bettet. Han krullar gärna ihop nacken och släpper i munnen och tar korta struttiga steg istället för att jobba igenom kroppen med bra energi. Stundtals fick jag igenom honom, men fick jobba som en idiot med benen för att få fram honom.

På volterna var han stel och kortstegad, men det är ju såklart ingen överraskning när han inte är helt igång än.

Första travstegen tyckte jag var väldigt taktfasta och fina, sedan varierade det under passet, ibland bra takt, ibland otaktig. Men han travade på fint, travade bra över bommarna och lyfte benen fint över dem.

Han fick även galoppera lite. Det var lite jobbigt för honom att fatta galopp, han är inte tillräckligt stark än. Själva galoppen var stel och lite struttig. Lite taktproblem även där. Men jag fokuserade på att driva honom även i galoppen och låta honom galoppera på på volten. Han försökte inte sig på några hyss, så det var ju skönt!

Jag tycker faktiskt att det blev ett riktigt bra pass! Jag ser fram emot sommaren nu! Nu kan jag rida ut honom 2-3 gånger i veckan och ta ett paddockpass så tror jag att han snart kommer att vara fint igång. Så himla kul!

Jag ska redigera ihop filmen också så den kommer snart ut. Nästa vecka får Bosse börja gå skrittpromenader, HURRA!
Fina Pelle!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar