Sidor

söndag 9 juni 2019

Trötta hästar

Denna dag inleddes med storm och regn. Ett riktigt jäkla oväder! Men framåt eftermiddagen lugnade det äntligen ner sig lite och det gick att gå utanför dörren.

Jag gick ut och hämtade hästarna i hagen och möttes av denna syn:

Två trötta killar...
Där låg de så fint i hagen och vilade. Det kändes rätt taskigt att skrämma upp dem. Pelle reste sig innan jag hann komma fram till honom, han är inte bekväm med att gosa när han ligger ner. Bosse däremot tyckte att det var mysigt att bli kliad i pannan medan han låg där och hade gärna legat kvar ett tag till. Men när jag gick iväg med Pelle reste även han sig upp och jag kunde leda in dem i stallet.

Eftersom det var så fruktansvärt blåsigt ute tog jag det säkra före det osäkra och valde att promenera med Pelle och Selma igen. Dock var Pelle rätt trött idag. Inte så konstigt efter gårdagens långa runda.

Han skulle gå och käka gräs i dikena hela tiden. Som om han var utsvulten efter att ha ätit mängder med gräs sedan igår eftermiddag. Det blev en ganska seg runda, men han var väldigt lugn, nästan lite för lugn.

När jag var klar med Pelle gick jag ut och mockade i hagen där hästarna gått den senaste veckan. Jag utökade stängslet också så att de får lite mer bete. Lite i taget för att Bosse inte ska gå i för stor hage.

Jag tycker tyvärr att han haltar bara mer och mer. Ingen bättring i sikte än så länge. Dock springer han lite grann när jag släpper honom i hagen, men det ser förskräckligt ut när han springer. Åh, jag vill bara att han ska bli frisk och sluta ha ont stackaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar