Sidor

tisdag 11 juni 2019

Pelle på trolltur

Åh, vad trött jag var när jag körde hem från jobbet idag, men jag hade bestämt mig för att jag skulle rida en runda med Pelle och kolla lite fästingar och hovar på Bosse. Så jag åt lite snabbt innan jag gav mig ut och hämtade hästarna.

Eftersom jag inte hade tillräckligt med plaststängselstolpar har de fått gå i en alldeles för liten hage och det har blivit rätt upptrampat där ute nu. Så när jag hade tagit in dem gick jag direkt ut och stängslade ut mer med de nyinköpta stolparna som jag hämtade på Gekås igår. Skönt för dem att få mer yta!

Jag gjorde i ordning Pelle och satt upp. Det blåser rätt mycket ute så han var på hugget redan från början. Men han höll sig i skinnet ända tills vi kom till banvallen och där fick syn på en låda som skyddar ett stängselaggregat. Så fruktansvärt farlig var den att han var tvungen att vända och sedan ville han inte vändas tillbaka utan skulle backa och gå åt sidan istället så jag fick sitta av och leda honom förbi. Han var inte mer rädd än att han kunde köra ner huvudet och käka gräs mitt för den...

Sedan tog det ett tag innan jag hittade något ställe där jag kunde komma upp på honom igen och när jag väl kom upp var han fortfarande rätt spänd. Vi travade lite på banvallen och han var helt orytmisk. Nästa troll var en busskur där en affisch hängde och fladdrade och lät. Bara till att sitta av igen.

Han var fortsatt spänd hela vägen upp i skogen där han konstigt nog slappnade av så mycket att jag valde att sitta upp igen. Vi passerade en liten gård och sedan blev han på helspänn igen, men han tog sig igenom alla läskiga ställen på ett bra sätt utan att vilja vända.

Vi travade även lite i skogen och då travade han faktiskt i rätt takt och jättefint! Kul att traven finns där. Han kan aldrig trava rent på första försöket.

Resten av rundan gick bra och när vi kom ur skogen slappnade han av och hittade inga mer troll på vägen hem. Skönt!

Han vill gärna ha mig som stödhjul och gillar när jag går bredvid, men han måste lära sig att lyssna på mig när jag vill framåt och han är tveksam. Det är väl bara till att fortsätta träna och utmana honom, få honom att förstå att jag kan stötta honom från ryggen också och inte bara från marken.

Han är i alla fall pigg och fräsch och svarar bra på träningen såhär långt, vilket är kul!

Jag tyckte även att Bosse verkade lite bättre idag. Han flyttade sig på gången på ett mycket smidigare sätt än tidigare och han stod inte och vilade höger bakben som han gjorde i söndags. Kan han kanske vara på bättringsvägen äntligen?

Han haltade såklart när jag släppte dem i hagen och de skulle springa till gräset. Som tur var sprang de ganska lugnt och kanske var hältan lite mindre markant idag. Svårt att veta om det är en förhoppning eller verklighet...

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar