Sidor

torsdag 6 juni 2019

Uteritt Pelle piggelin

Jag tog in hästarna vid halv fem-tiden och kl fem exakt satt jag på Pelles rygg. Jag trodde att han skulle vara lite trött av värmen, men ack så fel jag hade. Han var förvisso rätt lugn, men energi hade han och värmen verkade inte bekomma honom nämnvärt.

Idag fick han jobba lite mer i skritten. Ojoj, jag får verkligen driva och rida varje steg, men då blir han också väldigt fin och kommer till arbete. Vi tog Obbhult runt och det gick väldigt bra.

Första gången vi travade så var han lite knackig, men andra gången travade han rent och fint med bra energi. Så kul!

Han skrittade väldigt energisk på vägen hem från grushålan och det var riktigt härlig att komma ut med honom. Tack och lov slapp vi alla insekter, jag tror att de blåste bort då det var väldigt blåsigt ute.

Jag fick två härliga bilder på honom när vi var nästan hemma:

Piggelinhästen

Piggelinhästen igen
När vi kom tillbaka fick Bosse sin Metacam. Han är ju för konstig! Återigen lyckades han bita sönder sprutan! Han försöker liksom äta upp den. Och så blir han så himla glad för att han får medicin. Som om han verkligen tycker om den. Knasig! När Pelle fick Metacam hade jag snarare problem med att få i honom det för att han avskydde det och försökte göra allt för att slippa.

Jag ändrade i hagen också så att de fick en ny paddock-stor hage att beta i. De äter rätt rejält nu när de går på så liten yta. När de går i hela hagen märks det knappt att de har betat någonstans.

Tyvärr sprang Bosse runt lite och busade. Inte bra, han måste vara rädd om sig nu så att skadan läker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar