Sidor

söndag 24 november 2013

Söndag utan långpass...

...är som julafton utan julklappar. Typ. En hel vecka har jag nu vilat från löpningen. Redan i onsdags började jag drömma om att springa. Sedan dess har jag drömt om det varje natt. Idag kändes det extra jobbigt eftersom det var så underbart väder med strålande sol och några få plusgrader.

Men man får helt enkelt hitta andra saker att roa sig med när man vilar från löpningen och vara glad för att vilan inte beror på skada. Så idag kom en god vän hit för att följa med till skogen och hämta lite granar och granris. Det börjar ju närma sig jul. Alldeles för snabbt!

Det var riktigt härligt att gå runt i skogen och leta efter lämpliga objekt, såga ner lite fina granar, släpa lite granris. Snacka lite, sådär som man aldrig (tyvärr) hinner göra längre. Bara umgås helt enkelt. Lite mossa och kottar fick vi plockat också. Älsklingen ställde upp som traktorförare och Martina och jag gick till skogen med Selma.

Det blev dock ganska många granar vi tog ner så vi fick köra en extra runda och hämta de sista också. Riktigt kul sätt att spendera tid på och ockupera sig med annat än tankar på löpning.

När Martina åkt iväg med bilen full med granar och granris ville jag ta vara på dagens sista solstrålar och tog med Selma på en promenad uppe i Linneskogen. Det kylde på rätt rejält och det bet bra i kinder och lår till sist, men det var skönt att röra på sig. Och såklart väldigt frestande att börja springa. Dock hade jag valt att inte ha springbara skor på mig...

Lagom till solen precis hade gått ner kom vi hem igen och kunde börja få in hästarna, som sin vana trogen stod allra längst bort i sommarhagen. Så jag fick vackert gå och hämta dem den här gången. Då upptäckte jag att vi haft besök i hagen av en älg, som dragit iväg ca 50 meter stängsel. Som tur var så var det på ett ställe vid en gärdsgård där det fanns stängsel även på andra sidan den så att hästarna inte kunde rymma!

Så nu stängde jag sommarhagen för det här året. Det är verkligen bra att låta hästarna ha 3 hektar mark att gå på, men nu behöver jorden vila så att det kan bli ordentligt med gräs till nästa år. Dessutom blir det ju lite lättare att få in dem på kvällarna.

Nu är helgen snart slut och framför mig ligger 4 arbetsveckor innan jag går på härlig julledighet! Det ser jag såklart fram emot!
Dagens sista solstrålar över Mute Hills:)

1 kommentar:

  1. Smart med säsongsvila!
    Jag önskar att jag hade tagit ett steg tillbaka och lyssnat på kroppen. Nu får vi se när jag kan springa igen. *saknar*!

    SvaraRadera