Sidor

söndag 3 november 2013

Badtunne-lördag!

Igår var det dags för premiär-bad i badtunnan på det nya stället som jag gjorde i ordning i somras. Eftersom jag gjorde rent och fyllde på vatten förra helgen var det bara till att börja elda i kaminen och värma upp vattnet.

Men först åkte vi till kyrkogården och satte dit lyktan och tände ett ljus, sedan for vi vidare till Ullared och Netonnet för att köpa en ny högtalare/dockningsstation. Vi har ett par högtalare, men de är lite osmidiga att flytta runt på, så jag tyckte att vi behövde en sådan här istället:


Den tar inte mycket plats, smälter bra in i ett rum, är lätt att flytta och ger faktiskt ett helt ok ljud. Tillräckligt bra för oss iaf, som kanske mest har bakgrundsmusik än party-ljudnivå.

Det tog ju en liten stund så klockan var redan ett innan jag kunde börja på att elda i kaminen. Förutsättningarna för att få eld i kaminen var knappast de bästa. Det fanns vatten i botten på kaminen och den sitter ju fast, så man kan ju inte välta den uppochner. Dessutom var det helt vindstilla ute, vilket gjorde att det var svårt att få något drag. Så det tog närmare en timme innan det var riktig fart i den. Men sedan gick det bra!

Det var allt tur att det var såpass varmt ute, det går ju fortare att värma vattnet då och dessutom var vattnet 10 grader när jag började värma. Så vid halv sju-tiden var det uppe i 41 grader, vilket är alldeles för varmt så då fick jag ta av locket och lugna mig med eldandet.

Det är lite svårt att hålla en bra temperatur. 37 grader kan kännas kallt och går det upp mot 39 börjar man känna sig kokt. Dessutom får inte kaminen slockna helt, för då kan det bli kallt när man väl sitter och badar.

Men till sist fick jag iaf ner det till 38 grader och vi kunde hoppa i och bada. Riktigt skönt var det och vi hade även en stämningsfull stjärnhimmel att titta på. Hur gött som helst!

Gött gäng i tunnan!
Hela dagen gick i ett kändes det som. Lite snabbstädning, lite fix med efterrätt, elda i tunnan, bära fram alla utekrukor som jag bar in förra helgen pga stormen. Så när väl gästerna kom var man trött och hungrig. Då satt det rökta rådjuret och potatisgratängen som en smäck!

Det blev iaf en kul och trevlig avslutning på en lång och stressig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar