Sidor

måndag 25 november 2013

Ren njutning!

Äntligen har jag tagit de första löpstegen på sju dagar. Det har verkligen varit en pers att tvinga sig själv till vila och det var pigga ben som ville springa iväg i full fart.  En annan som ville springa iväg i full fart var Selma, som var överlycklig över att få följa med.

Det är ju kallt ute nu, några minusgrader och mörkt, så det var mycket kläder som skulle på och såklart en massa reflexer på både mig och Selma. Ny pannlampa hittade jag på Gekås förra veckan också, så den skulle ju såklart provas.

Det var otroligt skönt att få springa igen. Kroppen kändes lätt, benen pigga, utan skavanker och det var bara till att springa på. Andas kall luft. Bara "lunka" och ändå ligga runt 6-minuterstempo. Andningen var lugn hela vägen, förutom vid några uppförsbackar. Dock har mitt pulsbälte till Garminklockan ballat ur ordentligt och tyckte att jag snittade på 171 slag med ett max på 245. Helt åt skogen alltså. Trist att det är så.  Händer lite för ofta nuförtiden!

Pannlampan funkade jättebra, som en strålkastare jämfört med den gamla som knappt lyste starkare än månen. Den lyste upp ordentligt och gjorde det lätt att se vart man skulle sätta fötterna. Mörkret är inget jag är rädd för, tyckte snarare att det var mysigt med den stjärnklara himlen.

Tyvärr tog rundan slut alldeles för snabbt, det blev bara 7,5 km, men det var underbart vartenda steg! Ren njutning!

Planen för resten av veckan är 8-10 km på onsdag, springa på jobbet på fredag och så ett långpass på söndag. Alla pass kommer att vara lugna och sköna. Hej Vinterträning.

Och jag körde förresten ett lätt styrkepass efter löpturen *klapp-på-axeln*.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar