Sidor

söndag 30 oktober 2011

Skruva, skruva, skruva...

Ännu en tidig morgon. Eller jag låg faktiskt och drog mig till strax efter sju innan jag gick upp, åt frukost och åkte till gården för att släppa ut hästarna.
Jag hade en liten fundering på att kanske ta mig utanför huset och göra något kul idag, men det var ju så trist väder med regnskurar, så jag fortsatte inomhus istället.
Först gjorde jag klart skåpet i lilla toan. Satte dit hyllplanet och dörren. Såklart skavdes väggarna inne i skåpet så jag fick ju dutta dit lite mer färg. Jag målade även listen och dörrkarmen. Kommer dock inte att göra klart det förrän alla grejer burits in så att jag inte behöver måla mer än nödvändigt.
Jag fortsatte sedan i badrummet, slipade och spacklade taket där. Får se imorgon om jag behöver spackla mer där, annars är det dags att måla.
Sedan tog jag tag i garderoberna och gjorde färdigt dem. Det är lite svårt att veta hur man vill ha det, men jag tror att det blir bra så som jag har gjort. Skulle det inte bli bra är det ju väldigt enkelt att ändra.
På ena sidan satte jag fyra dörrar och ett hyllplan och sedan ett hyllplan längst upp och en klädstång. Tanken är att jag här ska hänga korta kläder, som toppar, skjortor och kjolar.

På andra sidan satte jag ett hyllplan längst upp, en klädstång under där och två hyllplan längst ner. Här är tanken att jag ska kunna ha byxor och klänningar som är lite längre. Jag tycker det är viktig att ha mycket plats att hänga kläderna på eftersom jag tycker det är otroligt svårt att få en översikt över kläderna när de ligger ihopvikta ovanpå varandra.


Jag gjorde ungefär likadant i Magnus garderober. Dock hängde jag inte upp den andra klädstången för jag vet inte riktigt om han har någon nytta av att ha två då han inte har så mycket kläder. Men vi får som sagt se efterhand vad som funkar och inte.
Efter garderobsskruvandet tog jag alla ridkläder som jag hade liggandes överallt i huset och hängde in dem i garderoben. Vilket härlig känsla! Det finns ju hur mycket plats som helst!!! 
Efter lunch tog jag tag i köksstolarna och började skruva ihop dem. Tänkte att det är lika bra att få färdigt så mycket som möjligt så att man slipper stå och skruva när det är dags att flytta in. Det lär finnas tillräckligt att göra då ändå. Och det tar väldigt mycket tid att skruva ihop grejerna.
Tyvärr fattades det en detalj på en utav stolarna, så jag får försöka få tag i en sådan.
Sex stycken skruvade jag ihop och de blev såhär:


Skönt nog satt det mesta redan ihop i paketen. Det var bara till att skruva ihop framdelen med bakdelen och skruva fast sitsen. Men det var tillräckligt joxigt ändå. Efter att ha skruvat så mycket IKEA-möbler så börjar det faktiskt bli ganska enkelt. Jag tycker också att lösningarna på möblerna är bra. Det är inte längre någon skranglig skit som man får därifrån, utan det är snygga och väl genomtänkta möbler.
Jag hade inte fått nog efter stolarna utan gick ner i källaren och slängde en massa gamla hästkläder. Tänk när det absolut bästa man kunde ha till häst var oljerocken någon gång på 90-talet. Två sådana ägde jag. Den ena var helt möglig och äcklig, den andra vet jag att jag aldrig kommer att använda så jag slängde dem. Och en massa annat skräp. Så lite bättre ordning blev det där.
Jag röjde också ut ett annat skåp som jag tänkte använda till att ha sängkläder och handdukar om det nu inte får plats i garderoberna eller badrummet. Så härligt att behöva fundera på om man verkligen behöver det där skåpet istället för om saker och ting ska få plats!
När jag kom hem hann jag med lite pyssel också. Jag har köpt ljusdekor från Panduro hobby som jag äntligen fick "monterat" på ljusen. Hur enkelt som helst, bara att lägga i vatten och klistra på. Snyggt blev det också:)


Nu tror jag inte att jag orkar göra mer idag. Kroppen värker och jag ska upp tidigt imorgon för att åka iväg och släppa ut hästarna innan jobbet. Tur att det är kortvecka och vi är lediga på fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar