Sidor

fredag 28 oktober 2011

Lång kväll igår!

Igår blev en lång kväll, därav inget blogg-inlägg.
Eftermiddagen började med ett besök hos tandläkaren som gick mycket bra. Inga hål, fina tänder, inga obehagliga behandlingar. Tänk vad saker och ting har förbättrats på det området sedan jag var där första gången efter Folktandvården. Det tog mig åtta år innan jag insåg att jag inte längre kunde skylla på att jag inte hade råd och tog tag i mig själv och ringde tandläkaren för att boka tid. Det var såklart så att jag hade en väl utvecklad tandläkarskräck som började på högstadiet när sadisten till tandläkare  i Tvååker lurade mig att borra ett hål utan bedövning. Det var en fruktansvärd upplevelse och efter det bävade jag varje gång jag blev kallad. Att den tandläkaren även hade för vana att strunta i att använda handskar och rotade runt i truten på en med sina håriga fingrar gjorde inte upplevelsen bättre. Men nu har jag alltså kommit över den värsta skräcken och brukar tänka att det finns värre grejer.
Efter det tämligen korta tandläkarbesöket drog jag till gården och målade lilla toan andra gången. Det är lite svårt att se hur det blir eftersom det numera är mörkt på kvällarna, men jag tror att det blev ganska bra.
Efter ett tag kom Älsklingen också dit och började sätta dörrfoder i sovrummet. När jag hade målat klart och sköljt alla penslar, tråg och rollers i det iskalla stallvattnet (vill ha in vatten i huset NUUU, det är så jobbigt att stå där ute i vattenslangen och göra rent saker!!!) hjälpte jag honom att mäta ut och sätta golvlisterna. Vi satte även två lister på snedväggen, eftersom tapetseringen där blev lite av en katastrof pga snedheter i väggen.
Så nu väntar jag bara på att snickaren ska få tummen ur och komma dit och sätta taklisterna, sedan kan jag börja inreda sovrummet på riktigt! Fick även besked igår om att sängen kommit så det är dags och hämta den också.
Klockan var strax efter 22 när vi var klara med listerna och då skulle jag köra förbi elektrikern för att bestämma vilka spotar vi ska ha i taken i badrummet och köket. Så låg jag i sängen igår. Tur att det är fredag idag så att man kan vila lite.
Men det känns ändå som att vi fick gjort mycket igår. Nu behöver inte Magnus hjälpa till med så mycket mer. Resten som är kvar kan jag lösa själv. I helgen ska jag slutföra målningen i toan, blir lättare att se om det blir bra i dagsljus, och så ska jag börja spackla taket i badrummet. Jag ska också hämta kökstapeterna så att målaren har dem när han behöver dem.
Nästa vecka blir en skön kortvecka, för vi har tydligen arbetstidsförkortning på fredag. GÖTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar