Sidor

söndag 2 oktober 2011

Fixat o donat

Denna helg har till stor del tillbringats på gården.
Fast igår började jag med att åka och klippa mig och sedan dra en shoppingtur i stan. Enda inköpet i klädväg blev två par jeans som jag hittade på Sisters för endast 799 kr. Bra pris, tyckte jag. Annars var det svårt att hitta några kläder som jag fastnade för. Antingen är modet väldigt svårt för mig just nu eller så finns det bara tråkiga kläder i Varberg. Jag beställde lite kläder från Ellos när jag kom hem istället.
På eftermiddagen städade jag upp inne i huset. Det låg lager av damm och skräp överallt efter hantverkarnas framfart. Jag tyckte det kunde vara trevligt för dem (och mig) att få städat lite.
Därefter fick gräsmattan sig en omgång, vilket verkligen behövdes. Hoppas att det snart är färdigklippt för det här året. Det är ju faktiskt oktober nu....
Jag tog även en runda om hästarna o kollade så att de mår bra. Det gjorde de.
Idag följde Magnus med mig. Det var meningen att vi skulle röja ur sovrummet, som snickarna använt som SÅG-rum, så att vi kan fortsätta där inne med tak, väggar och golv.
Men som vanligt så hittade Magnus något annat vi måste fixa. Den här gången var det vedspisen. Vi släpade ut den (och den väger hur mycket som helst) på altanen askade ur och gjorde rent den. Vi kollade även alla grejer på den och konstaterade att det nog inte ska vara några problem att få den till att funka igen.
Den blev riktigt ren och fin och vi konstaterade att rengöring av vedspis inte är något man vill göra i ett vitt kök...
Såhär snygg blev den iaf! Nästan som ny...

Efter spisen fick vi iaf fixat sovrummet så förhoppningsvis ska vi kunna slipa väggarna en sista gång innan vi ger oss på att sätta taket. Hoppas att tapeterna kommer i veckan också, så vi kan få klart dem och golvet också.
Därefter tog jag fram trimmern och trimmade alla kanter i trädgården och runt all byggnader, staketet osv. Det blev riktigt snyggt. Skönt att få fixat det innan vintern.
Nu är jag riktigt trött. Imorgon börjar min sista vecka på jobbet. YEAH!

1 kommentar:

  1. SV: Ja det är ju ändå en engångssumma och det verkar inte vara någon big deal för de med pengar, men för mig är det ju det. Klasserna idag på lokal kostar ju som regionala gjorde för några år sedan!

    SvaraRadera