Sidor

måndag 2 januari 2023

Nytt år 2023

Detta årsskifte har jag inte orkat varken titta bakåt och summera året eller blicka framåt och tala om vad jag tänker mig för 2023. Jag är rätt down just nu pga att jag måste ta bort Bosse och det krävs inte mycket motgång för att jag ska bli riktigt deppig. Det är en rejäl känslomässig bergochdahlbana som pågår och det är svårt både att summera ett år som inneburit många tråkiga saker (och massor av roliga också såklart) och att se framåt och ha den där positiva energin att se fram emot saker. Det är också svårt att sätta upp mål känner jag. Inte riktigt likt mig, men så är det just nu och det blir säkert bättre snart (hoppas jag).

I fredags red jag ut Kalle en runda. Han var riktigt fin till en början, jag kunde rida höger på Obbhultvägen utan några problem, inte minsta tillstymmelse till tvekan, så duktig kille! Vi fortsatte upp i skogen, det var lite blåsigt, så han blev lite rädd för en grej som fladdrade och jag fick lirka lite med honom för att få honom framåt.

Vi travade och galopperade på den vanliga skogsvägen och när vi kom tillbaka ville han plötsligt gå tillbaka hem och gjorde en ordentlig capriole, men jag fick fram honom dit jag ville igen, dock kändes det lite halvjobbigt. När vi travade upp i galoppbacken tog han några ojämna steg, men travade sedan på.

Vi fortsatte genom skogen och när vi kom ur den började han greja väldigt mycket med huvudet och munnen/tungan. Jag satt av till sist för jag kände att jag inte riktigt hade någon kontroll och det kändes verkligen som om det var något som var fel. Så vi gick sista biten hem.

När vi kom hem kände jag igenom ryggen på honom och tyckte att han reagerade en hel del på vänstersidan av ryggen. Så det fick bli vila på nyårsafton och nyårsdagen.

Fine Kallis!

Nyårsafton firade vi hos Jonny och Marie, det blev en mysig kväll med god mat och dryck. Vi hade tänkt vara hemma själva, men det blev en omplanering med lite kort varsel.

Igår (nyårsdagen) var Kalle lite stissig i boxen och det gick inte att byta täcken i boxen som jag brukar utan jag fick ta ut honom på gången. Eftersom vi inte var hemma har jag ingen aning om hur mycket det har smällts runt omkring, men det kanske har påverkat honom. Minns inte att han reagerade på det förra året, men han hade lugnat ner sig när jag tog in dem på kvällen igen.

Vi gjorde inte många knop igår, vi gick en runda med hundarna och sedan tog jag in hästarna och pysslade lite med dem. Jag tvättade Bosses hovar och borstade igenom honom samt masserade honom lite. Känns så konstig att han snart inte kommer att vara med oss längre...

Jag borstade i ordning Kalle också. Han hade firat in det nya året med en lerinpackning i hela ansiktet. Jag är så glad att jag har resten av hans kropp i täcke. Även halsen. Det blir inte mycket att borsta då! 

Även Kalle fick lite massage och jag såg inga reaktioner i hans rygg, så det kändes ju bra. 

Idag regnar det igen och enligt SMHI ska det regna hela dagen, så trist, men jag ska passa på att styrketräna, körde ett pass på nyårsafton och fick go tränigsvärk efter det, men det har gått över nu. Jag tänker också att jag ska lastträna Kalle och eventuellt gå en runda med honom i eftermiddag. Annars blir det väl lite pyssel här inne i huset.

Lerinpackad Kalle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar