Sidor

lördag 14 januari 2023

Klippning en fredagskväll

Jag har gått och funderat lite på om jag ska klippa Compis eller inte. Han har ju inte klippts tidigare denna säsong, så det var full vinterpäls. Dock var det ju en ganska lätt vinterpäls, i alla fall när man tittade på den.

Men jag har ju ett täcke med hals som är ganska varmt. Jag vill fortsatt ha hals på honom för att han inte ska bli alltför smutsig, så därför tyckte jag att det där täcket blev lite väl varmt för honom, speciellt eftersom det är typ 4-6 plusgrader varje dag.

Han har också blivit rätt svettig de gånger jag har ridit honom, både ute och i ridhuset. Så jag beslutade mig för att jo, jag ska klippa honom. En täckesklippning, precis som de andra två. Det tycker jag räcker gott.

Så det blev mitt "fredagsnöje" igår. Jag märkte direkt att han blev lite spänd när jag tog fram klippmaskinen och när jag satte igång den ryckte han till och visade tydligt att han tyckte att den var jätteläskig. Men jag tog det lugnt, lät honom bekanta sig med den och när jag väl satte igång den och lade den mot honom så köpte han läget. Han fick lite mutor också i form av morötter och massor av beröm.

När jag väl kom igång med att klippa honom så stod han ändå helt still, även om han var fortsatt spänd och ryckte till varje gång jag satte igång maskinen. Han var inte kittlig någonstans och han tyckte inte det var värre att bli klippt vid huvudet eller runt benen eller magen, så det gick riktigt bra ändå!

Jag är ju inte så noggrann när jag klipper mina hästar, de ska ju inte ut på tävling och visa upp sig ändå. Och Compis hår växte på vissa ställen åt olika håll som gjorde det lite svårt att t.ex. få en bra linje längs magen osv. Så det blev lite hackigt och dant. Men det syns ju som tur inte så bra på en skimmel.

Han blev ju inte grå heller som de bruna hästarna blir när man klipper dem, utan han blev mer apelkastad och jättefin, så jag blev nöjd med att ha fått klippt honom. Och han såg rätt nöjd ut han också när vi var klara :)

Nyklippt och fin kille!

Massa päls

Jag insåg ju när jag klippte honom att han hade rätt mycket päls ändå och det var helt rätt att klippa honom. Han behöver ingen ylletröja på sig när han rids och tränas så mycket som han ändå gör och förhoppningsvis kommer att göra framåt här. Sedan är det ju såklart skönt att få mindre päls som ska fällas sedan.

Idag har vi, fantastiskt nog, en lördag vaknat upp till en dag med uppehåll och lite blåa gluggar bland molnen. Det ger ju direkt mer energi, känner jag. Det är nog första gången i år, eller egentligen första gången sedan jag fick utdömningsbeskedet om Bosse i slutet av december som jag känner energi och glädje över att gå ut och rida ett par rundor. Så underbart!

Det blir en uteritt för Compis, ska utforska lite nya vägar för honom, nästan alla vägar är ju nya för honom... Så det ska bli riktigt härligt att få spendera lite tid på hästryggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar