Sidor

lördag 21 januari 2023

Uteritt, höhämtning och promenad

Idag är det kall ute! Det var ett par minusgrader på morgonen och marken var frusen. När jag kom ut i stallet var båda killarna vakna trots att jag var lite tidigare idag än igår. Ja, klockan hade väl hunnit bli sju, men ändå.

Jag bar ut hö, ställde in den automatiska grinden, eftersom jag skulle hämta hö på förmiddagen och rida på eftermiddagen. Det var första gången Compis fick uppleva automatgrinden.

Efter stallet blev det frukost och sedan körde Magnus och jag iväg för att hämta hö. Därefter hem och lasta ut. När vi höll på med höet så öppnade automatgrinden. Kalle hörde det och var på väg dit, men Compis hängde inte med så då vågade inte Kalle heller. Så mesig kille...

Så när vi var klara med höet fick jag gå ut i hagen och leda in Kalle i extrahagen. Compis följde ju såklart med. Hoppas att han förstod nu vad som gäller så att de inte står där och glor framöver istället för att äta...

Jag gick in, fixade lite med någon slags städning på undervåningen, tog bort juldukar och annat som varit kvar. Och vid ett-tiden gick jag ut för att rida en runda på Compis.

Han är så himla cool! Vi red ner mot Hulegården, Lunden och sedan gärdsvägarna ut på Linnarpsvägen. Det fanns ingenting på hela rundan som bekom honom särskilt mycket. Han tittade lite på några balar, på en svämbrunn och på en ringvält. Men han tittade bara, det var ingen som helst tvekan om att han skulle gå förbi. Det är så jäkla skönt att ha en sådan häst! 

Han fick trava lite på gärdsvägarna och det gick lugnt även det. Det var en del trafik på Linnarpsvägen, men vi bara stannade och lät dem köra förbi, inte heller det rörde honom i ryggen. Han är så himla trygg i sig själv och väluppfostrad. Han lyssnar alltid framåt och det är så himla härligt!

Eftersom det var fruset så blev det mest skritt, några korta travsträckor, men jag längde ut tyglarna allt mer i skritten och då skrittade han på ännu mer energiskt.

Duktig kille!

När jag kom hem igen fick jag med mig Magnus och hundarna på en promenad med Kalle. En kort runda i skogen blev det. Kalle var väldigt lugn och sansad även om det kändes lite rörigt med tre hundar och Magnus...

Men det gick bra, vi kom hem vid halv fem och då behövde vi inte ens reflexer, så skönt att det blir märkbart ljusare på kvällarna nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar