Sidor

tisdag 3 januari 2023

Aktiv dag!

Jag har för vana att vakna av mig själv strax innan fem varje morgon, då ligger jag kvar en stund i sängen innan jag går ut i stallet. Hästarna är ju inte så morgonpigga, så de är rätt nöjda om jag kommer vid kl 6.

Idag var det samma visa och efter stallet körde jag ett styrketräningspass, helkropp. Det var en skön start på dagen! Sedan åt jag frukost och därefter gick jag ut med motorsågen för att röja lite i vinterhagen.

Första uppdraget var trädet som blåste ner förra året, jag sågade det i bitar och bar ut det från hagen så att det blev upprensat och fint. Hästarna inspekterade noggrant utanför hagen så att allt gick rätt till.

Mina inspektörer

Sedan gick jag lös på sydsidan av kullen där det hängde ner en hel del träd och så har det vuxit upp en massa hassel och annat sly som har gjort det svårt att komma fram när jag ska hämta hästarna längst bort i hagen.

Jag är så trött på den jäkla hasseln! Det växer helt obehindrat och det blir så jäkla långa stammar som trasslar in sig i vartannat och blir helt oregerligt att hantera. 

Men jag fick sågat på och rensat upp rätt bra, tycker jag, men det var rätt slitigt på kroppen. I kombination med styrketräningen så kändes det ju typ överallt. 

Före


Efter

När jag var klar gick jag in och tog en kopp te och slappade lite i soffan innan jag gick ner i källaren och duschade Alyssa. Jag tvättade också hennes "sängkläder" som hon har i sin bur, så nu är vovven ordentligt fräsch!

En balja te

Efter det gick jag ut och tog in hästarna, lasttränade Kalle lite. Det var väl inga större framsteg med det idag heller, han kastade sig ut flera gånger. Men på slutet lyckades jag ändå backa ut honom ett steg i taget. Han stod lugnt och fint en bra stund, men då stod jag ju bredvid honom och så fort jag backade vände han sig om och tittade på mig och ville gå ut. Jag kunde stänga bommen, men jag litar inte på att han inte får panik och kastar sig om jag går ur släpet och försöker stänga lämmen.

Det går väldigt trögt med det där jäkla lastandet och det börjar kännas rätt hopplöst emellanåt. Jag undrar ibland om det någonsin kommer att gå att köra honom själv i släpet. Men jag kommer att fortsätta träna mer och om det inte ger sig så ska jag ta hjälp och se om det finns någon som kan lösa detta åt mig framöver...

När jag var klar med Kalle var klockan strax efter fyra och dagsljuset började försvinna. Men hundarna hade inte fått sin runda, så jag gav mig ut med reflexer och pannlampa och gick en runda med dem. Det var faktiskt rätt skönt att komma ut och gå och klockan hann bli kvart i fem innan jag behövde tända pannlampan. Så gött att det går år rätt håll nu med ljuset!


Vovve-promenad i skymningen

Ja, så det blev en rätt intensiv och aktiv dag idag! Känns som om jag har hunnit med mycket ändå! Imorgon ska det regna precis hela dagen, så jag tänkte passa på att städa lite, både här inne och ute i stallet. Sadelkammaren behöver fräschas upp lite igen och det finns lite annat att pyssla med där. Så det blir ingen vila imorgon heller!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar