Sidor

måndag 9 januari 2023

En förmiddag (nästan) utan regn

 Idag gällde det att komma upp tidigt och komma igång med hästarna. Kalle och Compis skulle motioneras och det skulle börja regna vid 13-tiden, så jag ville bli klar innan regnet kom.

Kalle fick ta en promenad idag. Han och Compis har bekantat sig lite mer med varandra, men det förekommer fortfarande pip och sparkar med frambenen. Dessutom vill Kalle bita honom, den lille rackaren!

Med Bosse huggorm på ena sidan och en slickande Compis på andra sidan ställde jag Kalle åt andra hållet på stallgången så han fick lite lugn och ro. Han var väldigt lugn idag att göra i ordning och han hade faktiskt inte rullat sig sedan igår, så det gick snabbt att göra honom klar för en promenad. Det var egentligen bara tvätta benen som tog tid.

Så vi gav oss iväg, vi traskade förbi Kullagården, ner vid Hulegården och så tog vi gärdsvägarna ut till Obbhultvägen. Kalle var väldigt lugn att gå med och kändes väldigt mysig. Så det blev en trevlig promenad på 4 km. Det kom lite regn på oss, men det var bara en kort stund. Skönt för Kallisen att få komma ut lite. På torsdag kommer Gunilla och ska prova ut en sadel åt Compis och då ska hon få kolla Kalles sadel också. Den har ju suttit så himla bra hela sommaren och hösten och nu har den börjat glida bakåt igen. Han var uppenbart missnöjd senast jag red honom, så jag vill säkerställa att sadeln är OK innan jag rider honom igen.

När jag var klar med Kalle var det Compis tur att komma ut. Jag funderade på en uteritt, men det blev markarbete i ridhuset istället. Jag satt dock upp på honom och red mot ridhuset. Han var lite spänd idag, men han är ju så rolig, för han går ju ändå framåt. Men precis innan Mellangården blev det stopp. Där blev det lite för mycket för honom. Han kom väl ihåg de "hemska" kossorna från häromdan. Så jag satt av honom.

Nu var det bara kreatur på ena sidan av vägen och de låg en bit bort, men Compis tyckte det var jätteläskigt att gå där förbi, så jag fick övertala honom några gånger innan vi kom förbi. 

När vi kom in i ridhuset hade han lugnat ner sig och jag kunde rida på bra där. Jag hade lagt fram tre travbommar och en ensam bom som jag tänkte jobba med. Han var väldigt fin att rida idag också, kanske lite mer spänd denna gång än senast och han gjorde faktiskt några avvikningar från ena långsidan av okänd anledning. 

Vi travade över bommarna och det gick jättebra, vi gjorde lite skänkelvikningar och volter. Han faller in lite i vänstervarvet på volterna, men jag fick honom att lyssna på innerskänkeln och böja sig lite inåt så att det blev bättre. Sedan blev det galopp och även där föll han in i vänstervolten. Men jag lyckades jobba honom där också. Dock skulle jag vilja ha lite mer framåtläge i galoppen, men det kommer väl med tiden när vi har hittat varandra bättre. Det kändes i alla fall som ännu ett bra pass på min fine häst! Så kul att det går så bra såhär långt!

Eftersom han var så spänd på ditvägen så gick jag med honom hem också. Återigen var han väldigt upprörd över kossorna och gården, så det tog lite tid att ta oss förbi där, men det gick bra till sist.

När vi var nästan hemma började det regna mer ihållande. Inte så mycket regn, men det har inte slutat än, så det blir ännu en natt med täckestorken på. Suck och stön! Fan, vad detta väder är trist! Men, men, inget att göra något åt, går inte att påverka, så bara till att acceptera läget och hoppas att det blir bättre någon gång framöver....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar