Sidor

söndag 22 januari 2023

Kalle kvar i hagen...

Ännu en kall dag med frusen mark och runt fem minusgrader. Det var väder för overall på hästryggen, helt klart!

Compis fick komma ut ännu en runda på förmiddagen. Det är ju så kul att ha en häst som går att rida överallt igen, så det blir nya rundor i princip varje dag nu. Så härligt!

När jag hämtade Compis i hagen, tog jag bara honom, tänkte att Kalle skulle följa med oss in, vilket han gjorde några steg, men sedan vände han tillbaka och ställde sig i lunch-hagen. Helt ointresserad av att följa med mig och Compis, så jag lät honom vara kvar i hagen. Compis brydde sig inte heller, så allting gick väldigt lugnt till. 

Fast att jag red förbi hagen mot Linnarp så stod Kalle kvar lugnt i hagen och tittade på oss, njöt lite av den bleka januarisolen och pillade lite i höbaljorna. Compis reagerade inte heller på att Kalle var i hagen utan vi kunde lugnt och fint rida iväg.

Kalle ensam i hagen

Compis är så rolig, för han går ju och tittar på saker som sticker ut, t.ex. gamla telefonstolpar som ligger i dikena eller luftvärmepumpar som går på utsidan av husen, men han går hela tiden framåt. Han snarkar lite och sedan är det bra. Så han går fram över allt utan några större krusiduller och utan att vara avstängd.

Idag red vi mot Spekås, alltså helt nya vägar och omgivningar för min vite springare. Det gick väldigt bra överallt. Det blev ju mest skritt eftersom det var fruset och ojämnt på stigarna i skogen, men vi passade på att trava när vi vände upp tillbaka mot Linneskogen på grusvägen där. Det var ju rätt jämnt där, även om det såklart var hårt underlag.

Så det blev ännu en mysig runda, vi var faktiskt ute i 1½ timme, men det kändes inte alls som om det var så länge. Det var bara kul och härligt! Nu längtar jag efter ofrusen mark så att vi kan börja galoppera lite också och trava mer. Om det är bra förutsättningar nästa helg tänker jag ta en Åkulla-runda med honom så att han får komma ut lite längre sträckor. Viktigt att bibehålla hans kondition så att han inte blir "sämre". Men också viktigt att börja galoppera lite så att vi får lite mer framåtdriv där som vi kan ta med oss in i ridhuset också.

Vi fick faktiskt se solen, men det snöade samtidigt, så det var ju ett riktigt härligt väder jämfört med senaste månadens oavbrutna regn. Så dessa här dagarna får man verkligen ta vara på!


Sol!




Hur fint har vi det???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar