Sidor

onsdag 28 december 2022

Gym, SPA och dressyr

Igår var vi på Varbergs Kurort med Cilla och Stefan. Vi tog en SPA-eftermiddag där. Det var himla mysigt och avkopplande! Vi tog oss ut för ett kallbad också, men det var så blåsigt och kallt att det för min del räckte gott att stå på bryggan och låta vattnet skvätta över mig. Jag gick ned två steg på trappan, men då försvann känseln helt i mina fötter så det var ju inget vidare. Men det var ändå gött att gå in i bastun efteråt.

Innan vi åkte till SPA:t gick jag en runda med Nelly i blåsten och sedan körde jag ett överkroppspass i källargymmet. Det var alldeles för länge sedan sist, så jag gick ned lite i vikter för att inte köra sönder kroppen. Men det känns ändå lite idag, så gött med träningsvärk!

Källargymet

Idag vaknade vi till snöslabb och det har regnat hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. Så jag har passat på att göra ett ordentligt röj här hemma och fått städat hela huset. Så jäkla gött! 

Lagom till att det hade slutat regna kom jag ut och hämtade in hästarna. Det var dags för Kalle att gå till ridhuset för ett dressyrpass. 

Vi var ensamma där och Kalle var så himla lugn och fin! Han skrittade, travade och galopperade på så himla fint. Han tjafsade lite med munnen i början och tungan for ut. Det var lite dålig "hörsel" på skänklarna, men han jobbade ändå på bra tycker jag. Vi tog en skrittpaus och sedan red vi lite övergångar. Efter det blev han väldigt rund och fin både i traven och galoppen. Vid två tillfällen for han iväg i galoppen, första gången när jag vände halvt igenom från kortsidan vid ingången, andra gången vid "farliga" hålet på långsidan. Men det var ingenting som fick mig ur balans, utan det var ganska långsamma reaktioner och kändes mer som bus än det "vanliga" slängandet. 

Jag kände mig iaf lugn och sansad på honom och jag kände att jag kom till bra ridning, så jag kände mig himla nöjd. Så kul! 

Det ser tyvärr ut som om det blir fortsatt mycket regn framöver, så jag kan nog glömma att rida i paddocken, vilket är så synd, men så är det ju på vintern oftast. Hoppas det kommer snö istället så att underlaget blir bättre. Dock går det ju att rida ut istället, även om det nog finns vissa ställen som är rätt översvämmade nu där det är mindre lämpligt.

Kalle spanar ut genom ridhusdörren



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar