Sidor

måndag 12 december 2022

Uteritt och EBB

Ännu en kall, men fin dag. Jag har jobbat hemifrån, fått massor gjort och tagit en lunchpromenad i solskenet med hundarna. Jag fick verkligen rappa på för att hålla värmen och i slutet av rundan blåste en "härlig" nordostlig vind hårt i mitt ansikte. Jag drog upp buffen för att skydda ansiktet så gott det gick, men det var rätt skönt att komma in och värma upp sig igen.

Efter jobbet gick jag ut och hämtade hästarna, gjorde i ordning Kalle och red ut en runda. Han var väldigt cool idag, men pigg och framåt. Han blev dock lite fundersam när en granne kom springandes med en joggingvagn. Han stannade och vände, men jag fick runt honom och vänt tillbaka honom och då hade löparen försvunnit ur vårt sikte så då gick det bra igen.

Det blåste lite, så när vi passerade en fladdrande presenning blev han lite tveksam, spände till ordentligt, men gick på framåt. Och då var vi inte ens på väg hem, men han gick förbi och sedan lugnade han ner sig igen och vi kunde trava vidare.

Jag passade på att träna lite halter från skritt också, efter att ha lyssnat på en pod med Maria Gretzer där hon beskrev första gången hon tränade för  Kyra Kyrklund och fick rida sådana övergångar i princip hela träningen. Så det övade vi på och han blev alltmer uppmärksam, duktig kille.

Han spände till en gång till när vi var på väg ner för galoppbacken, men där fanns ingenting och jag fick fram honom rätt lätt där. Vi avslutade genom vår egen skog, det började bli rätt skumt inne bland träden, men vi behövde ingen pannlampa.

På vägen hem red vi över åkrarna vilket vi också behöver öva lite på. Ibland har han blivit lite lost när vi har kommit ut på en åker, nästan som om han får lite torgskräck, men idag skrittade han bara på hur lugnt som helst.

Han var så mysig att rida ut på idag också och jag är så glad över att det går så himla bra med uteritterna just nu, hoppas att det håller i sig även när jag utmanar honom lite mer på andra rundor som han kanske inte är lika van vid!

Idag tog jag också på bröstan för att förhindra sadeln att glida bak. Den gled direkt när jag kom upp i den, men den gled inte riktigt lika långt bak som igår i alla fall och jag tyckte nog att den satt rätt ok när jag kom tillbaka till stallet. Det är så märkligt, den har ju suttit så bra så länge nu!

Efter Kalles uteritt gjorde jag i ordning Bosse för en liten EBB-session. Men först körde jag fysioövningarna där han får spänna magen och lyfta korset samt lyfta ryggen.

Vi tände lamporna i paddocken och gick ut där för att jobba lite i lina. Det märks att han börjar förstå det där med att jobba i lina allt mer och han blir inte riktigt lika sur längre. Dock är det fortfarande svårt att få honom att springa. Så jag fick helt enkelt springa med honom och då travade han något varv, så det går ändå framåt.

Även bommarna gör han bättre. Förut slog han i dem hela tiden, nu händer det enbart några enstaka gånger. Jag tycker nog också att hans överlinje har utvecklats den senaste månaden och magen hänger inte lika mycket på honom. Hoppas att detta kan fortsätta så att han kan bli fint musklad och få bra förutsättningar att hålla som ridhäst i många år framöver!

 
Otaggad Bosse

Så gott som dagsljus i min fantastiska paddock!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar