Sidor

söndag 18 oktober 2020

Vedkörning och hoppning med Kalle

Magnus och Nelly har jagat älg hela helgen, så Selma och jag har fått klara oss själva. Idag började vi dagen med att köra in ved. Eftersom jag inte tycker att det är superkul att göra detta passade jag på att köra in ordentligt med ved. Tio kärror blev det!

Så nu ska jag nog slippa göra det nästa helg i alla fall! Selma var med mig, men hon försökte hela tiden smita till gödselstacken. Så fort jag inte hade koll på henne pep hon iväg... Olydiga hund!

Selma håller koll på skottkärran


Min fina hund!


Spanar ut över ägorna!


Sista lasset 10 av 10!

Under tiden jag körde in ved passade jag på att ladda min Pixio Cameraman och videokameran. Jag planerade att filma Kalles och mitt hopp-pass i paddocken. 

Redo!

Jag har ju travat och galopperat lite över bomhögar med honom och jag kände att det var hög tid att börja hoppa på riktigt med honom nu. Han har ju ändå varit här i sex veckor och han har ju skött sig så himla bra i paddocken de senaste gångerna.

Jag tog in alla hästarna idag, smidigast så när jag ska rida mer än en... Dock fick jag gå länge och väl och leta efter dem i hagen innan jag hittade dem. För en gångs skull stod de och "gömde sig" längst ner i kullen.

Kalle var först ut och han var så sömnig som han brukar vara. Lille sötisen! Han är ju bara så underbar!

Sötnosen!

Jag värmde upp honom i samtliga gångarter och travade över bomhögarna flera gånger för att avdramatisera. Det gick väldigt bra, han gjorde inga konstiga hopp alls utan bara travade lugnt och fint. Även i galoppen gick det väldigt lugnt till.

Jag hade satt upp en kombination med 15 meter emellan på ena långsidan och det blev lite tokigt när det inte var några hinder, men när jag satte upp dem till kryss blev det perfekt på tre språng.

Han hoppade så himla fint och han är så lätt att komma på hinder med! Superhärlig känsla! Det är liksom så himla enkelt! Dock kan han bromsa in lite mot hindren, till skillnad mot Bosse som gärna vill springa mot hindren, så jag måste driva på honom mer för att det ska gå bra.

Men han hoppade väldigt avslappnat och fint och jag var så himla nöjd med honom! Jag känner mig supertrygg på hans rygg!

Jag tänkte faktiskt på att jag numera inte längre kan säga att jag känner mig osäker på att rida på hinder i galopp. Det känns rätt bra! Tänk vilken resa jag har gjort på den fronten detta år! Från att ha tyckt att det är jättesvårt att galoppera över en bom till att rida på hinder i galopp som om jag inte har gjort annat! Det är så himla kul!

Och jag är så glad över att det går så bra med Kalle. Han är verkligen världens snällaste och goaste häst! Jag är så lycklig över att jag lyckades hitta honom!

De här hoppade vi över idag"

Filmen är redigerad och klar, håller på att laddas upp på Youtube så den kommer inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar