Sidor

söndag 18 oktober 2020

Torsdagshoppning med Bosse

I torsdags tog jag Bosse och pannlampan och skrittade till ridhuset för att hoppträna för Charlotte. Bosse var väldigt framåt och fin och jag fick igång honom i samtliga gångarter direkt. Så himla kul!

Efter att ha värmt upp i samtliga gångarter skrittade vi en stund innan själva träningen satte igång. Vi körde lite stora volter, ökningar på långsidorna, varvbyten och trav över bommar som låg på diagonalen.

Sedan började vi att hoppa och körde på direkt i galopp. Ett hinder på varje diagonal, en oxer och ett kryss. Han gjorde det super och jag kände mig lugn och fin i anridningen. Han är ju lite svår på så sätt att han gärna vill springa mot hindren och tar bort flera galoppsprång och då måste jag hålla i, men inte för mycket för då bryter han av. Det är inte helt lätt!

När han sprang för mycket mot det ena hindret lade Charlotte en bom bakom för att han skulle vänta och inte hoppa så himla långt. Det hjälpte typ första gången, sedan brydde han sig inte så mycket om den där bommen.

Men tipset jag fick är att lägga en bom bakom, eller till och med lägga upp bommen på sockerbitar för att få honom att hoppa rundare och kortare.

Vi lade till några hinder till, men då hade han blivit lite trött tror jag för då fick jag problem med att få honom till att galoppera. Men han hoppar ju ändå allting jag styr på, oavsett om det är i trav eller i galopp, så hoppade gjorde han ju ändå.

Han är rätt långhårig nu och det märks framför allt i ridhuset där det inte finns någon vind som fläktar. Jag ska klippa både honom och Kalle nästa helg tänker jag för då ska de få komma in på nätterna. Det är ju vintertidsomställning och efter det vill jag ändå ha dem inne eftersom det blir mörkt så tidigt.

Känslan på passet var att jag hade ett bra självförtroende, men jag får jobba på  honom ordentligt för att han ska orka hålla i galoppen. Kanske ska vi inte värma upp så mycket nästa gång, utan börja hoppa mer med en gång innan han hinner bli för trött. Han hoppar ju som sagt allting jag rider på och det är väldigt skönt att veta det! Det gör det hela så mycket enklare!

Han var som sagt väldigt svettig efter passet även om han torkade upp bra på vägen hem. Men alla grabbarna fick stå inne över natten då jag inte ville släppa ut Bosse genomblöt av svett i hagen.

På väg mot träning pannlampans sken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar