Sidor

söndag 25 oktober 2020

Fräsch Bosse!

Vintertidsomställning idag. Mörkare kvällar, men en ganska lång dag som kompensation. Jag skyndade mig ut för att rida eftersom SMHI hade lovat regn efter lunch.

Det var Bosses tur att få komma ut. Han var ju halt i onsdags, men igår såg jag till min glädje att han travade rent i hagen. Så han fick gå en uteritt idag. Tanken var att han skulle få gå rätt lugnt, men att jag skulle känna lite på honom så att han var fräsch.

Vi skrittade upp i Obbhultskogen och Bosse var inte så intresserad av att ta det lugnt utan han började trava av sig själv på en väg som vi brukar trava på. Jag lät honom trava. Han sprang rent, så varför inte. Men jag ville ändå inte utmana ödet alltför mycket, så jag försökte hålla honom i skritt så mycket som möjligt.

Han tyckte att det var mysigt att komma ut och trots att det blåste rätt rejält var han hur lugn som helst. Det blev en fin runda, vi var väl ute ca en timme. En lagom söndagsrunda helt enkelt.

När vi vände ner på vår grusväg på vägen hem började det att småregna och efter det drog regnet igång på allvar.
På väg ut bland alla höstfärger


Får inte nog av dessa vackra höstlöv!


Asparna riktigt glöder nu!

Jag hade bokat hö-hämtning med min hö-bonde och jag passade också på att öva på att backa till släpet samt göra funktionskontrollen. Det gick bra förutom att jag glömde kolla "lasten". Jag förutsatte att släpet var tomt, men "någon" hade uppenbarligen kört skräp i den utan att göra rent efter sig, vilket jag tyvärr upptäckte först när vi öppnade upp hos hö-bonden. Något irriterande!

Något annat som är irriterande är att det är så jäkla svårt att backa med Magnus bil eftersom jag inte ser släpet pga kåpan som är bakom bilen. Jag trodde först att jag helt har glömt av hur man backar, men det är bilen som är jäkligt svår! Det är så mycket lättare när man sitter i en vanlig bil med bakruta som man kan se ut genom. Men jag övar på. Kan jag backa med Magnus bil så lär jag kunna göra det med den bil jag får på uppkörningen.

Sedan skulle jag backa in släpet i maskinhallen igen och då blev det fullständig hjärnkaos. Jag fick ett rejält frispel på Magnus som bara gormade om vilket håll jag skulle vrida ratten. Jag ville veta vilket håll släpet skulle åt, men det svarade han inte. Det hjälper inte mig att någon talar om vilket håll ratten ska åt, jag måste förstå vilket håll släpet ska åt så att jag kan backa själv. Efter många om och men fick jag till sist in släpet i alla fall. Suck! Inte bra för självförtroendet, men vi får se hur det går på nästa körlektion. Då får jag ju backa med det ekipage jag ska köra upp med och jag hoppas verkligen att det går bättre då!

Hästarna fick komma in ikväll. Jag trodde att de skulle stå vid grinden, men nej, jag fick gå ut och leta efter dem. Det var lite svårt eftersom det hade börjat mörkna, men till sist kom de i alla fall. De var rätt blöta alla tre och täckena fick hängas upp på tork. Nu är det höst på riktigt! Upp tidigt imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar