Sidor

söndag 18 oktober 2020

Hovslagarbesök

I fredags var jag ledig, så himla skönt! Jag började den frostiga morgonen med veckans tredje löparrunda. Så härligt! Drygt 6 km blev det och det var en härlig start på dagen för mig och vovvarna!

Jag hann precis äta frukost och gå ut och hämta hästarna innan hovslagaren dök upp. Jag var på väg och skulle spola av samtliga hovar, började med Kalle. Men han skulle minsann inte spola några hovar! Det var så "farligt"! Lite märkligt, med tanke på att Emelie spolade av honom när jag provred honom tredje gången och då gjorde han ingen grej av att bli spolad... Men eftersom hovis dök upp fick jag avbryta försöket att spola hans hovar.

Pelle har gått 12 veckor med sina skor. Det funkar jättebra för hans hovar som växer ganska långsamt och inte flyter ut åt några håll. Men han hade slitit skorna en hel del även om jag inte rider honom så mycket nu.

Han fick börja och han skötte sig helt ok. Betydligt bättre än de senaste gångerna i alla fall! Han tyckte nog att det var skönt att få nya dojor och bli lite ompysslad.

Varje gång hovis är på plats så är mina hästar så trötta! Kalle stod och sov i boxen...

Trötthäst nr 1

Bosse stod och sov när hovis fixade honom... Han trillar nästan omkull när hovis släpper framhovarna på honom...
Trötthäst nr 2

Bosse skötte sig väldigt bra, han har faktiskt slutat att rycka med frambenen och bakbenen löser vi genom att han får sin slickburk.

Kalle stod och gungade lite i början, men sedan skötte han sig också perfekt! Skönt att de är lite snällare mot hovis nu i alla fall!

Det tog en evig tid att få tre hästar skodda och min plan om att rida ut både Pelle och Kalle gick om intet. Men jag tog istället med dem båda på en promenad i skogen och det gick hur bra som helst! De skötte sig fint och tyckte att det var härligt att komma ut i skogen!

Jag finns någonstans mellan hästarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar