Sidor

lördag 24 oktober 2020

Uteritt och vinterprepp

Idag fick Kalle och Bosse på sig varsitt regntäcke, de är ju klippta nu, så jag vill inte ha dem "nakna". Dock var det ganska behagligt väder så när jag tog in Kalle för att rida en runda var han rätt varm och go under täcket.
Täcken på!

Idag blev det en ny runda för Kalle. Det bekymrade honom inte nämnvärt. Vi red upp i skogen och där stod en skotare och lastade av virke. Kalle stannade en bit ifrån och var rädd för den så jag satt av och när föraren fick syn på oss körde han fram maskinen så att vi kunde passera. 

Det gick bra att passera och det gick även bra att leta upp en sten att ställa mig på så att jag kom upp i sadeln igen. 

Därefter fortsatte vi upp längs grusvägarna och Kalle fattade galopp när jag bara drev på honom lite i traven. Sedan kom vi fram till en skördare som också var lite svår att passera, men föraren stängde av maskinen så då gick det bra.

Något som gick mindre bra var när vägen var blockerad av vatten. Han ville inte gå i vattnet och vi hade en diskussion om detta. Till sist gjorde han ett hopp rakt ut i skogen och vi tog en liten omväg... Det blir till att träna på att gå i vattenpölar framöver!

Gillar inte vatten!

Vi red sedan ner mot Valasjön och där skötte han sig exemplariskt! Det är så fint ute nu med alla höstfärger på löven, så vackert!
Ner mot sjön


Härliga färger och perfekt galoppsträcka!

Han galopperade på längs grusvägen och trots att det skvalade vatten från sidorna emellanåt höll han i galoppen och tänkte framåt. Så härligt!

Vi vände upp mot en backe som vi har ridit två gånger tidigare och där föll han in i galopp av sig själv. Han har redan lärt sig vad som gäller i den backen! Dock så blev han ju lite trött där, för vi har travat halva backen tidigare innan vi börjat galoppera. Men han fortsatte nästa backe också, men sedan fick det bli skritt, han var verkligen jättetrött! Men han var ju så pigg och framåt och det var verkligen kul att komma ut på honom!

Vi skrittade sedan ner mot Ryen och när vi kom ut på grusvägen mot Linnarp ville han springa igen. Han skrittade på långa tyglar genom skogen och jag tänkte att mitt ena måste-krav från hästköpet definitivt är uppfyllt, nämligen att hästen jag köpte skulle gå att rida ut. Han inte bara går att rida ut, han är så otroligt lugn och fin och härlig att rida ut på ! Jag är så glad över detta!

På vägen hem såg vi ett "glödande" träd, så vackert!

Glödande träd!

När vi kom hem gjorde jag i ordning honom och så fick han gå ut till kompisarna i hagen. Idag är det faktiskt så fint väder att de får gå ute i natt, bäst att passa på, imorgon åker de in "för gott" den här säsongen!

Fina Kalle i sitt regntäcke!

När jag var klar med Kalle tog jag äntligen tag i mina höbaljor. Uppdraget var att montera fast dem på varsin lastpall. Detta för att stabilisera dem och för att hästarna inte ska köra runt med dem för mycket i hagen. Kalle hade säkert kunna sysselsätta sig en dag med detta och då hade jag fått hämta baljorna långt bort...

Det blev riktigt bra, tycker jag, jag borrade också några extra dräneringshål så att vattnet kan rinna ut när det regnar. Magnus var snäll och körde in dem i hagen med traktorn, så nu är den delen av vinterpreppandet klar i alla fall.
Höbaljorna på toppen av kullen

Loke och Thor är här också idag så de ville åka traktor. Jag passade på att hämta lite bommar i padocken med traktorn. Grabbarna hjälpte till att lasta lite bommar, så jag slapp ta alla :).

Sedan spolade jag av dem med högtryckstvätten och bar in dem i ladan. Så får de ligga där och torka över vintern. Så sparar jag mina fina hinder så att de håller längre! Jag ska fortsätta med detta någon annan dag, kanske imorgon. Det är rätt gött att inte ta allt på en gång, det blir ju så himla mycket grejer.

Börjar bli tomt på hinder nu...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar