Sidor

onsdag 14 oktober 2020

Säsongens första löprunda i mörker

Efter ridpasset med Kalle kände jag ett oerhört behov av att springa! Men klockan hade blivit sju och det var mörkt ute, så det var bara till att klä på sig reflexer och ta på mig min fantastiska pannlampa från Petzl.

Rustad för mörkerlöpning

Hundarna var såklart lyckliga över att få komma ut och först tyckte jag att det hade slutat blåsa, men det visade sig vara medvind.

Vi sprang mot grushålan och det var nog nytt rekord på första kilometern som avverkades på 5:44. Jag vet inte varför, men jag springer ofta mycket snabbare i mörker än i dagsljus. Jag är inte mörkrädd, dock kände jag lite adrenalinpåslag såhär första rundan för säsongen, men jag blev snabbt van och kände mig trygg i mörkret. Min pannlampa lyser dessutom så jäkla bra utan att lysa för bra!

Vi fortsatte runt Stenaljung och tempot fortsatte att vara högt, 5:10 gick andra kilometern på och tredje på 5:42 (med det var inklusive strul med hundarna som plötsligt for ut mot en åker och drog ned mig i ett dike, vilket gjorde att vi tappade fart!). Fjärde kilometern sprang vi på 5:31 och femte på 5:23. De första fem kilometerna landade på 27:30 vilket är de snabbaste fem kilometer jag har sprungit på väldigt länge!

Vi sprang runt Obbhult och Linnarp på vägen hem också och avslutade efter 7 km och närmare 39 minuter. Det var så härligt att springa i mörkret! Kroppen kändes så bra och andningen bara skötte sig själv, typ andra andningen hela vägen. Det var otroligt lätt att springa idag! 

Jag blev lite trött på slutet, men det var mest hundarna som sackade på slutet så att jag inte sprang hela vägen hem, för det hade jag lätt orkat.

Det blev en sådan där kväll när energin bara sprudlar, så härligt! Nu ska jag äta lite sen kvällsmat som min underbare sambo har lagat till mig!

Dagens runda!

En annan sak som också är lite märklig är att jag alltid får till löppassen mycket bra de veckor jag börjar springa på måndagen. Då blir det ett pass på onsdagen och troligtvis även på fredagen... När första löppasset för veckan springs på tisdagen, blir det oftast inga fler pass den veckan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar