Sidor

onsdag 7 oktober 2020

Uteritter denna vecka!

Denna vecka har såhär långt bjudit på två uteritter, Kalle fick gå rundan via banvallen och Linneskogen, och Bosse fick springa lite på gärdsvägarna.

Kalle var så fin igår! Han går på bra framåt och lyssnar på mig när han blir rädd för saker. Gör inte någon stor grej av någonting egentligen. Det var andra gången han gick den rundan och förra gången var det många störningsmoment på vägen med traktorer, cyklister, stavgångare och andra ryttare.

Denna gång var det inget som störde oss överhuvudtaget. Han travade på fint längs banvallen. Skönt att kunna trava lite längre rundor. Vattenpölarna ville han inte springa genom, men annars höll han en rak och bra kurs. När vi kom upp mot skogen fick han galoppera lite i uppförsbacken och det gick också super.

Parksoffan som han var så rädd för förra gången gick han förbi direkt. Han tittade noga på den, men gick ändå förbi, utan ansats till att vända. Och han var superfin hela vägen. Inte en enda vändning på hela rundan! Så nu får jag nog sluta vänta på att han ska vända och bara rida honom aktivt framåt.

På slutet var han såpass avslappnad att han ville ha långa tyglar, så han fick lite halvlånga, än litar jag inte 100 på honom.

Men det känns ju bara bra och kul att rida ut honom! Fantastiskt att det funkar så bra trots att han rids själv, utan kompisar. Han gör det så bra!

Fina Kalle på tur!

Idag stod uteritt som sagt på schemat igen, för Bosse denna gång. Jag var iväg och handlade lite efter jobbet så jag var inte hemma förrän runt fem. På väg hem funderade jag över ifall jag skulle rida eller inte. Försökte hitta anledningar att "slippa". Kände mig lite seg.

Men när jag kom hem bytte jag kläder och sedan hamnade jag på något sätt i ridkläderna och på väg ut och hämta Bosse. Så det blev en ridtur ändå!

Även Bosse var superfin! Han var så framåt och skrittade jättefint och började trava direkt när jag bad honom. Han fattade även galopp direkt när jag ville och jag försökte få honom att göra en skarp sväng och fortsätta, men då bröt han av och ville inte galoppera mer där. Men vi travade istället.

Det kändes som om det blev mycket trav och även en del galopp, vi galopperade hela backen upp mot Hulegården och där gick han faktiskt i höger galopp och tog i ordentligt. Han har ju galopperat lite "halvhjärtat" ute de senaste gångerna, så det var bra att han tog i. Hoppas att han tar med sig denna energi in på ridbanan och ridhuset framöver!

Det blev ett uppiggande pass och jag kände mig väldigt energisk när vi skrittade hem. Ångrade definitivt inte att jag inte hade gått och lagt mig i soffan istället! Det är ju så härligt att få sitta på hästryggen!

Fina Bosse på tur!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar