Sidor

söndag 2 februari 2020

En helg i Småland och Stockholm

Denna helg var det äntligen dags för den hemliga 40-årsresan som mina kära syskon anordnat. Min ena syster fyllde ju 60 förra året och vår svägerska 50, så vi var tre som firades denna gång. Våra grabbar fick stanna hemma denna gång.

Vi började i fredags med att Eva hämtade upp mig och vi åkte till Stellan i Småland. Där käkade vi och sedan åkte vi ut i de Småländska skogarna och kollade in när min brorson Alex körde skördare. Grymt häftigt att se! Vi fick sitta i hytten och kolla när han körde. Mycket nyttigt för en skogsägare som jag att få se hur det går till och hur effektivt och optimerat det blir när man kör skördare.

Skogsarbete pågår
Vi sov över hos brorsan och sedan drog vi mot Stockholm för att hämta upp Inger på Lovön. Där fick vi reda på vad vi skulle göra, nämligen se Snövit på Dansens hus och sedan skulle vi checka in på vandrarhemmet på Långholmen (f.d. fängelse) och därefter gå ut och äta på en japansk restaurang.

Innan vi gick in till föreställningen hann vi ta en kort runda i stan. Det var en väldigt häftig föreställning med otroliga dansprestationer, men jag hade inte läst på handlingen innan så jag hade lite svårt att förstå vad som hände.

Vi checkade sedan in i våra celler och satt och tjötade och drack en grymt god champagne innan vi tog taxi till restaurangen.

Jag beställde fyra rätter, tonfisk, hälleflundra, ryggbiff och lammracks. Tonfisken var grymt god och hälleflundran ännu godare. Ryggbiffen var jättestark så munnen och smaken blev helt bedövad men ändå god. Lammracksen var dock inte de bästa jag ätit även om de också var goda. Totalt sett mycket gott!

Brorsan & jag



Tonfisk

Hälleflundra

Långholmens vandrarhem

Vår cell, jag låg i överslafen

Här sov vi
Jag sov hyfsat bra och i morse började vi med en jättefin frukost innan vi åkte tillbaka till Lovön och lämnade syrran. Vi tog en kort promenad innan vi satte oss i bilen och vände hemåt.

Det blev en jättehärlig helg och nu är det lite trist att jag inte har detta att se fram emot längre, men jag har faktiskt andra saker att se fram emot inom kort. Men nu är i alla fall januari äntligen slut! Det har varit en lång och grå månad. Idag var det äntligen sol, men tyvärr spenderades ju dagen i en bil. Men det ger ändå hopp om att det snart blir vår, ljus och värme!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar